Timișoara 2023 – Harababura Vintage Fair revine în stil oriental în perioada 1-3 septembrie la Institutul Francez – concerte din partea trupelor Ko Shin Moon din Franța și K not K din România

În perioada 1-3 septembrie, Institutul Francez din Timișoara găzduiește cea de-a 12-a ediție a evenimentului Harababura Vintage Fair.

Programul se desfășoară între orele 12:00 și 20:00, iar intrarea este liberă.

În premieră, Harababura Vintage Fair susține sâmbătă, 2 septembrie concerte orientale din partea trupelor Ko Shin Moon din Franța și K not K din România.

Accesul la concerte  se face pe bază de bilet, începând cu ora 21:00.

Ko Shin Moon s-a născut în 2017, la o răscruce dintre sunetele tradiționale est-asiatice și aparatele de muzică electronică. După patru ani petrecuți în India colectând instrumente folclorice, Axel Moon și Niko Shin au înființat un studio de înregistrări dotat cu sintetizatoare analogice și echipamente vintage. Ko Shin Moon compune melodii hibride, supranaturale, în care psihedelia întâlnește muzica space-disco. În muzica lor, repertoriile, genurile și epocile se amestecă și formează un limbaj nou.

Karpov Not Kasparov este un duo de muzică electronică, synthpop și new-wave din București, format din Valeriu Borcoș și Eduard Gabia. Un proiect care s-a născut în 2009 ca un joc muzical între tobe și sintetizatoare vintage. Muzica lor este bazată pe regulile și strategiile șahului, iar rezultatul este foarte ritmat având foarte multe influențe orientale.

Harababura Vintage Fair este mai mult decât un târg – este o experiență care celebrează creativitatea românească și pune în lumină potențialul artistic al Timișoarei. Prin intermediul acestui eveniment, dorim să promovăm designul local și să oferim publicului oportunitatea de a descoperi creații autentice și inovatoare”, a declarat Delia Luchian, coordonatoarea proiectului.

Proiectul face parte din Programul Cultural ”Timișoara 2023 – Capitală Europeană a Culturii” și este finanțat de Municipiul Timișoara prin Centrul de Proiecte.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole