Timișoara: 125 de asociaţii de proprietari verificate pentru nerespectarea colectării selective a deşeurilor

Poliţiştii locali din Timişoara au aplicat, în ultima săptămână, amenzi de 63.500 lei pentru abandonarea deşeurilor, nereguli în şantiere, necolectare selectivă, terenuri cu ambrozie, verificările fiind făcute în urma sesizărilor venite de la cetăţeni, precum şi a unor acţiuni punctuale.

Biroul de presă al Poliţiei Timişoara a anunţat, vineri, că au fost verificate şi reverificate, în vederea stabilirii respectării măsurilor impuse, 38 de sesizări scrise şi telefonice referitoare la terenuri neîngrijite infestate cu ambrozie, disconfort produs de diferite activităţi comerciale, şantiere şi lucrări de renovare ori amenajări interioare, rampe clandestine cu deşeuri şi abandon de deşeuri, neîntreţinerea corespunzătoare a curţilor, parcărilor, spaţiilor deţinute sau utilizate, nerespectarea colectării selective a deşeurilor la asociaţiile de proprietari, existenţa contractelor de salubrizare pentru deşeurile generate de către persoane fizice şi juridice.

În privinţa respectării colectării selective a deşeurilor la asociaţiile de proprietari, respectiv întreţinerea curăţeniei în jurul imobilelor, la locul de amplasare a pubelelor, poliţiştii locali au verificat 125 de asociaţii de proprietari şi au fost aplicate 14 sancţiuni în valoare de 32.000 lei, fiind identificate şi 15 rampe care au fost transmise către Primărie în vederea luării măsurilor de salubrizare. Totodată, pentru prevenire, au fost împărţite 100 de pliante şi afişe cu centrele de colectare cu aport voluntar şi de informare asupra consecinţelor abandonului de deşeuri pe domeniul public.

Cu privire la menţinerea curăţeniei, asigurarea rampelor de spălare a utilajelor şi gestionarea deşeurilor din construcţii, poliţiştii locali au verificat 20 de şantiere, fiind aplicate cinci sancţiuni cu valoare 12.500 lei.

Poliţiştii locali au mai verificat 30 de terenuri cu ambrozie, fiind aplicate patru sancţiuni, cu menţiunea că în săptămânile anterioare au fost aplicate alte 33 de sancţiuni de acest fel.

Pentru depozitarea de deşeuri pe domeniul public au fost identificate şi sancţionate 15 persoane cu amenzi de 19.000 de lei. Au fost verificate 128 de contracte de salubrizare şi au fost împărţite 100 de pliante şi afişe cu centrele de colectare.

Horticultura S.A. face angajări 

S.C Horticultura S.A. caută oameni care doresc să se alăture echipei în toate activitățile ce țin de organizarea și aranjarea spațiilor verzi. Posturile disponibile: Muncitori necalificați – 15 posturi Dulgher-…

Recomandările noastre

Cele mai citite articole