Timiș: tineri cu droguri la ei și șoferi drogați prinși de polițiști la festivalul Codru

Pe raza localității Ghiroda vineri s-a desfășurat prima zi a festivalului Codru, unde polițiștii timișoreni au acționat pentru preîntâmpinarea oricărui eveniment negativ.

Întrucât mii de persoane au fost prezente încă din prima zi a festivalului, polițiștii rutieri au asigurat fluidizarea traficului și au acționat prevenirea accidentelor rutiere, creșterea gradului de siguranță rutieră, precum și pentru depistarea conducătorilor auto care conduc un vehicul sub influența băuturilor alcoolice sau a substanțelor psihoactive„, transmite IPJ Timiș.

Astfel, au fost constatate patru infracțiuni privind conducerea unui autoturism sub influența substanțelor psihoactive și trei infracțiuni de deținere de droguri de risc. Totodată, au fost reținute trei permise pentru conducerea unui autoturism sub inflența băuturilor alcoolice.

De asemenea, la festivalul Codru au fost prezenţi şi poliţiştii din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Timișoara, în urma activităţilor desfaşurate fiind constatate 5 infracțiuni de deținere de droguri de risc și mare risc în vederea consumului propriu (6 timbre LSD, 9 capsule susceptibile a conține substanțe stupefiante, 1 comprimat XTC, 1 gram de amfetamină, 3 grame de cannabis, 2 țigarete cu cannabis și un grinder), conform Legii nr. 143/2000„, mai transmite IPJ Timiș.

Polițiștii Biroului de Analiză și Prevenire a Criminalității şi cei ai Biroului Siguranță Școlară, împreună cu reprezentanți din cadrul Agenției Naționale Antidrog au desfășurat activități informativ-preventive pentru a aduce la cunoștința tinerilor efectele consumului de droguri, insistând totodata pe influența negativă pe care o poate avea un anturaj nepotrivit.

Polițiștii continuă acțiunile de acest gen.

Razie în Timiș. Aproape 580 de amenzi în două ore

Poliţiştii au desfăşurat o nouă acţiune cu efective mărite în județul Timiș, pentru prevenirea infracționalității stradale, a faptelor cu violență, prevenirea și combaterea principalelor cauze generatoare de accidente, precum și…

Recomandările noastre

Cele mai citite articole