Timiș: PNL şi PMP ar putea realiza o alianță pentru alegerile din 2024 – USR a anunțat că la nivel național creează un Pol de Dreapta împreună cu PMP

PNL şi PMP ar putea realiza o alianţă pentru alegerile din 2024, discuţii pe această temă fiind declanșate de responsabilii judeţeni ai celor două formaţiuni.

“Lupul pus paznic la oi“, Alin Nica, de la PNL Timiş, spune că este aproape de a semna un protocol cu colegii de la PMP cărora le-a transmis ”Bun venit acasă”.

Principalul scop îl reprezintă formarea unei alianţe la nivelul judeţul Timiş, între cele două formaţiuni.

 “Am avut mai multe consultări cu colegii mei şi am decis, împreună, să formăm un pol de drepta autentic. Primele discuţii cu colegii noştri din PNL Timiş ne fac să fim optimişti şi sunt sigur că în cel mai scurt timp, vom semna un document comun, care să parafeze această alianţă. Sunt convins ca membrii şi simpatizanţii noştri vor aprecia consecvenţa noastră”, a declarat preşedintele PMP Tims, Fedor Maşniţa, potrivit unui comunicat de presă, de joi, al PNL Timiş.

Şi “lupul pus paznic la oi“ de la PNL Timiş, Alin Nica, a transmis că PNL reuşeşte să coaguleze opţiunile de dreapta din România.

 ”Suntem foarte aproape de a semna o înţelegere cu colegii de la PMP Timiş şi mă bucur să constat că PNL devine un partid puternic care reuşeşte să coaguleze opţiunile de dreapta din România. Colegilor de la PMP nu pot decât să le spun bun venit acasă şi să îi asigur că PNL este locul în care îşi vor regăsi speranţele şi unde se poate construi un viitor stabil şi eficient în folosul cetăţenilor. Este evident că singurul pol de dreapta din România este Partidul Naţional Liberal”, a declarat Alin Nica, potrivit sursei citate.

Situația este una însă destul de încâlcită, deoarece USR a votat la Congresul național de zilele trecute crearea unui Pol de Dreapta împreună cu PMP și Forța Dreptei.

Încâlceala derivă din cauza situației din PMP, partid scindat în două grupări care se contestă în instanță, gruparea Eugen Tomac și gruparea Cristian Diaconescu.

Ei bine, la Congresul USR a participat Eugen Tomac, care contestă că partidul ar fi condus de Cristian Diaconescu.

La nivel de Timiș, Eugen Tomac merge pe mâna primarului din Giarmata, Claudiu Mihălceanu, iar Cristian Diaconescu pe mâna lui Fedor Mașnița, un PMP-ist din Lugoj, care a fost implicat într-un scandal cu muncitori neplătiți, așa cum puteți citi AICI.

Așadar, nimic nu este clar astăzi, și în funcție de deciziile instanțelor se va stabili cine conduce cu adevărat PMP, altfel supriza poate veni la depunerea listelor de candidați, când însă va fi prea târziu pentru mulți.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole