Timiș: o pensiune din Giarmata a devenit cuibușorul de nebunii al polițiștilor, judecătorilor și procurorilor – paranghelii cu interlopi și dealeri de droguri

Începând cu anul 2020, în localitatea Giarmata, pe strada Tineretului nr. 6, unde funcționează pensiunea Kubiq, se desfășoară activități comerciale care presupun organizarea de paranghelii, party-uri cu DJ, piscină și focuri de artificii (printre altele), toate acestea disturbând puternic liniștea și ordinea publică, motiv pentru care vecinii trec printr-un adevărat calvar, scrie publicația Podul.ro, într-o investigație jurnalistică.

Deși organizarea unor astfel de evenimente presupune obținerea unor autorizații de funcționare, proprietarul și firmele pe care le folosește pentru desfășurarea acestor activități economice nu dețin autorizațiile necesare. În pofida nenumăratelor sesizări ale vecinilor și în ciuda unei plângeri penale depusă împotriva proprietarului și a firmei organizatoare de evenimente, autoritățile publice se dovedesc a rămâne impasibile în fața tuturor plângerilor“, arată sursa citată.

Clientela este formată din trei categorii de oameni

Potrivit documentației noastre, în cele mai multe dintre cazuri, clienții stabilimentului de pe strada Tineretului nr. 6 sunt de trei feluri: grupuri de oameni obișnuiți atrase prin promovarea afacerii pe rețele și platforme de marketing online;  organizatori aflați în relații de afaceri / prietenie cu acționarii (de exemplu Event Sound DJ sau Boema Events ). Aceștia generează cel mai mare deranj, cauzându-le multe prejudicii vecinilor; grupuri de polițiști, procurori, judecători și alte persoane ce provin din zona de securitate publică. În ultima perioadă, aceștia sunt mai discreți, însă unii dintre ei protejează afacerea în fața legii. Chiar săptămâna trecută, la o petrecere de pomină a participat un grup de procurori“, arată investigația Podul.

Afacere fără documente legale

Coordonată de Ioan Nechiti, Ovidiu Oprea și Harabagiu Mihai Ștefan, firma Kubiq Residence Rent nu are niciunul dintre aceste documente, cu toate că obține profituri importante de pe urma unor activități pe care nu le declară ca atare. Scopul înșiruirii de contracte încheiate între cei numiți mai sus sau între diverse entități comerciale înființate tot de ei are rolul de a fenta reglementările legale cu scopul de a evita plata taxelor suplimentare, presupuse de autorizațiile și avizele necesare. Deși nu dețin nicio autorizație care să le permită desfășurarea acestor activități comerciale, iată că Ovidiu Oprea&Co nu se ascund în a-și promova serviciile oferite, asta în timp ce eludează legea“, mai arată investigația.

Cetățenii intimați pentru a nu alerta autoritățile prin 112

Clienți obișnuiți ai acestei locații sunt și o serie de interlopi din Timișoara, care au organizat party-uri cu DJ și maneliști. Până în septembrie 2022, la astfel de evenimente participau și numeroși polițiști de la Secția 4 Timișoara și Secția 1 Rural, care organizau diferite evenimente private. De exemplu, pe 14 iulie 2022, un tânăr ofițer de la Secția 4 a organizat un eveniment și, intermediat de polițiștii locali, mi-a cerut, de pe o poziție de intimidare, să nu sun la 112, deși muzica era asurzitoare“, arată un cetățean citat în investigație.  

Investigația pe larg poate fi citită AICI.

Incendiu devastator la Recaș

În seara zilei de 18 octombrie 2021, în jurul orei 23, a avut loc un puternic incendiu la o miriște din Calea Bazoșului, care s-a extins pe o suprafață mare….

Recomandările noastre

Cele mai citite articole