Timiș: Inspectoratul Şcolar mai are rezerve pentru câte un test de salivă, după vacanţă

Şeful Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Timiş, Marin Popescu, a declarat, miercuri, că în această săptămână au fost repartizate teste de salivă pentru doar o dată şi mai sunt rezerve tot pentru câte un test pentru prima săptămână, după revenirea elevilor din vacanţă, dacă nu se vor primi noi loturi.

Din testele aplicate în această săptămână unul singur a fost pozitiv, confirmat şi prin RT-PCR.

„Duminică, în judeţ a fost distribuită o nouă tranşă de 167.500 de teste care au fost împărţite, iar o parte dintre ele au fost deja folosite pentru testarea din această săptămână. Vorbim de aproape 90.000 de elevi din judeţ. Celelalte teste vor fi folosite pentru testarea de după vacanţă. Un singur test a fost pozitiv, confirmat, în această săptămână”, a detaliat Marin Popescu.

Potrivit şefului ISJ Timiş, miercuri erau 31 de elevi confirmaţi cu SARS-CoV-2, dar nu prin testele de salivă, dintre care 12 sunt din ciclul primar, opt din gimnaziu şi 11 liceeni. Între timp, numărul elevilor vaccinaţi a ajuns la 7.492, iar 75% dintre cadrele didactice s-au imunizat.

În format online funcţionează o grădiniţă din mediul rural, din cauza ratei de infectare comunitară cu SARS-CoV-2 ridicate şi trei unităţi de învăţământ din Timişoara, în care se efectuează lucrări de reabilitare.

13 focare de Covid-19 active în Timiș

Direcția de Sănătate Publică Timiș anunță că, la aceasta dată, la nivelul județului, sunt 13 focare de Covid-19 active și se află în supraveghere epidemiologică. În ultimele 24 de ore,…

Recomandările noastre

Cele mai citite articole