Timiș: copaci doborâţi de furtună în Timişoara şi Sânnicolau Mare – județul se află sub cod galben de vijelii

Pompierii din Timiş și Arad, Bihor şi Satu Mare au intervenit, începând de vineri seară, pentru îndepărtarea a zeci de copaci doborâţi de furtună, pe case, maşini, fire de electricitate sau pe şosea, în contextul în care aceste zone s-au aflat sub avertizări emise de meteorologi.

Potrivit ISU Timiş, în contextul fenomenelor meteorologice pentru care s-a emis avertizare, în cursul nopţii de vineri spre sâmbătă, pompierii militari au fost solicitaţi să intervină pentru degajarea a 2 copaci căzuţi, în Timişoara şi Sânnicolau Mare, şi stingerea a 3 incendii, în Timişoara, dintre care, unul produs la un copac, unul la o copertină şi unul izbucnit la o mansardă.

La rândul lor, pompierii din Arad au intervenit pentru degajarea unui copac căzut pe şosea, în municipiul Arad, pe Bulevardul Dragalina, îndepărtarea unui copac căzut pe DN 79, între localităţile Chişineu-Criş şi Zerind, a unuia căzut pe şosea în oraşul Chişineu-Criş, a unui copac căzut peste firele de curent, în municipiul Arad, strada Şcoalei.

De asemenea, ei au fost solicitaţi pentru evacuarea apei dintr-o casă de pe strada Mărului şi din subsolul unei case de pe strada Mărăşeşti, ambele din municipiul Arad.

”Pentru gestionarea situaţiilor de urgenţă şi înlăturarea efectelor negative, au intervenit pompierii militari arădeni din cadrul Detaşamentelor Arad şi Ineu cu trei autospeciale de intervenţie cu modul pentru descarcerare, două autospeciale de primă intervenţie şi două motopompe. Nu s-au înregistrat victime”, a transmis ISU Arad. Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis, sâmbătă, o serie de avertizări Cod galben şi Cod portocaliu de vreme instabilă, valabile până duminică dimineaţa, precum şi o atenţionarea

Recomandările noastre

Cele mai citite articole