Timiș: șoferi beți depistați pe șosele în Timișoara, Cărpiniș, Gelu – unul dintre ei era în prag de comă alcoolică

În perioada 15 – 17 martie a.c., polițiștii rutieri au desfășurat acțiuni pe raza întregului județ, pentru asigurarea unui climat de ordine și siguranță rutieră, reducerea riscului rutier în rândul participanților la trafic și combaterea principalelor cauze generatoare de accidente.

Astfel, au fost legitimate 822 de persoane și au fost verificate peste 680 de vehicule.

În urma activităților desfășurate, au fost aplicate 618 sancțiuni contravenționale, dintre care 244 au fost aplicate pentru nerespectarea limitelor legale de viteză, 147 pentru nepurtarea centurii de siguranță, 2 pentru abateri săvârșite de către bicicliști, 3 pentru abateri săvârșite de către pietoni, 10 pentru utilizarea telefonului mobil fără dispozitiv de tip handsfree și 212 pentru alte abateri la regimul rutier.

De asemenea, au fost reținute, în vederea suspendării dreptului de a conduce, 37 de permise de conducere și au fost retrase 26 de certificate de înmatriculare.

În ceea ce privește creșterea gradului de siguranță rutieră, au fost testate 637 de persoane cu aparatul alcooltest și 33 de persoane cu aparatul drugtest.

Totodată, au fost constatate 12 infracțiuni la regimul circulației rutiere.

Exemple:

La data de 16 martie a.c., în jurul orei 23:50, polițiștii Secției 1 Poliție Urbană Timișoara, au oprit pentru control pe strada Telegrafului din municipiul Timișoara, un bărbat în vărstă de 63 de ani, bănuit de săvârșirea infracțiunii de conducerea unui autoturism sub influența băuturilor alcoolice.

În urma testării șoferului cu aparatul din dotare, a rezultat o alcoolemie în valoare de 0,68 mg/l alcool pur în aerul expirat, acesta fiind condus la o unitate spitalicească în vederea recoltării de mostre biologice.

În cauză a fost întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui autovehicul sub influența băuturilor alcoolice.

La data de 17 martie a.c., în jurul orei 00:40, polițiștii Secției 2 Poliție Rurală Săcălaz, au oprit pentru control pe raza localității Cărpiniș, un autoturism condus de un tânăr, în vârstă de 21 de ani.

În urma controlului corporal efectuat asupra pasagerului din autoturism, un bărbat în vârstă de 34 de ani, polițiștii au depistat asupra acestuia 6 folii de staniol ce conțineau o substanță cristalină de culoare alb-semitransparent, ce pareau a face parte din rândul celor cu efect psihotrop.

În cauză a fost întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de deținere ilegală de substanțe psihotrope, cercetările fiind preluate de polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Timișoara.

La data de 16 martie a.c., în jurul orei 19:15, polițiștii Biroului Rutier Timișoara au oprit pentru control în localitatea Gelu, un autoturism condus de către un bărbat, în vârstă de 52 de ani.

În urma testării conducătorului auto cu aparatul din dotare, a rezultat o alcoolemie de 0,71 mg/l în aerul expirat.

În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul sub influenţa băuturilor alcoolice.

La data de 16 martie a.c., în jurul orei 05:50, polițiștii Secției 3 Timișoara au oprit pentru control pe bulevardul Vasile Pârvan din municipiu, un autoturism condus de către un tânăr, în vârstă de 27 de ani.

În urma testării conducatorului auto cu aparatul din dotare, a rezultat o alcoolemie de 1,03 mg/l în aerul expirat.

În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul sub influenţa băuturilor alcoolice.

La data de 16 martie a.c., în jurul orei 14:36, polițiștii orașului Sânnicolau Mare au oprit pentru control pe DN 6, în localitatea Lovrin, un autoturism condus de către un bărbat, în vârstă de 43 de ani.

Conducătorul auto a prezentat polițiștilor un permis de conducere care figura emis pe numele altei persoane.

De asemenea, în urma verificărilor efectuate în bazele de date, polițiștii au constatat faptul că bărbatul nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule.

În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de uzul de fals , precum și conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole