Timiș: coadă de 7 km pe DN 68A între Margina și Coșevița – peste 200.000 de persoane au intrat în țară doar prin vămile rutiere cu Ungaria

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliției Române informează că traficul este intens pe Autostrada A1 pe sensul Nădlac spre Deva, la nodul rutier din localitatea Margina, județul Timiș, formându-se coloană de autovehicule de aproximativ 7 kilometri, din cauza capacității reduse de preluare a fluxului auto pe DN 68A Margina – Coșevița.

În funcție de punctul de destinație, conducătorii auto pot opta pentru rutele alternative:

– DN 7 Arad – Bârzava – Deva

– DN 6 Timișoara – Caransebeș – Drobeta Turnu Severin.

Conducătorii auto sunt sfătuiți să respecte indicațiile polițiștilor prezenți în trafic pentru fluidizarea circulației, să nu se angajeze în depășirea coloanelor de autovehicule și să nu efectueze întoarceri pe segmente de drum unde această manevră este interzisă.

Poliţia de Frontieră a anunţat că peste 200.000 de persoane au intrat vineri în România, cele mai mari valori de trafic fiind înregistrate la frontiera cu Ungaria şi în aeroporturi.

În data de 22.12.2023, prin punctele de fro­ntieră de la nivelul întregii ţări au efectuat formalităţile de control (atât pe sensul de intrare, cât şi pe cel de ieşire) aproximativ 304.000 de persoane, cetăţeni români şi străini, şi peste 81.100 de mijloace de transport. Pe sensul de intrare în România au fost 205.383 de persoane, dintre care 9.518 de cetăţeni ucraineni. Astfel, începând cu data de 10.02.2022 (perioadă pre-conflict), până la data de 22.12.2023, ora 24.00, la nivel naţional, au intrat în România 6.932.896 cetăţeni ucraineni”, arată comunicatul de presă al Poliţiei de Frontieră.

Cele mai mari valori de trafic au fost înregistrate la frontiera cu Ungaria, pe unde au trecut, în ultimele 24 de ore, aproximativ 153.900 de persoane şi peste 50.300 mijloace de transport, dar şi prin punctele de trecere aeroportuare – peste 67.000 de persoane.

La graniţa cu Ungaria, formalităţile de frontieră se efectuează în comun cu autorităţile ungare, sens în care, în mod constant, sunt derulate activităţi de cooperare cu autorităţile statelor vecine pentru a se asigura sincronizarea măsurilor de suplimentare a personalului şi a arterelor de control.

În continuare, controlul de frontieră la intrarea în România prin punctele de trecere a frontierei se derulează cu operativitate, în conformitate cu prevederile legislaţiei naţionale şi comunitare, Poliţia de Frontieră lucrând la capacitatea maximă permisă de infrastructura punctelor de trecere.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole