Timiș: angajații de la Direcția Regională de Statistică au protestat pentru a noua zi consecutiv – doresc recunoașterea muncii lor și salarizarea corespunzătoare

Angajații Direcției Regionale de Statistică Timișoara au continuat și astăzi protestul spontan, alături de toți colegii lor din țară și din București.

Este a noua zi de protest in toate direcțiile teritoriale de statistica precum si la nivel central. Statisticienii din toata tara protestează pentru​ a obține recunoașterea muncii lor si salarizarea corespunzătoare. Publicarea ieri a variantei definitive a Raportului misiunii de evaluare a Eurostat (de tip Peer Review) la Institutul Național de Statistică  a adus si mai multa nemulțumire in rândul angajaților.  Echipa de evaluare a făcut, printre altele, si următoarea recomandare: „Autoritatea guvernamentala relevanta ar trebui sa rezolve nealinierea remunerației dintre personalul Institutului National de Statistica si personalul altor autorități guvernamentale pentru a sprijini recrutarea si a păstra personalul calificat“, se arată într-un comunicat de presă.

Protestul a început în 23 noiembrie și va continua până la obținerea transpunerii în legislație a aspectelor legate de salarizarea statisticienilor așa cum s-a convenit acum un an și jumătate, în 13 iulie 2022, mai arată sursa citată.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole