Timiș: 3.000 de saci cu nisip folosiți în comuna Dumbrava pentru consolidarea digului râului Bega

Datorită intervențiilor din timpul zilei de ieri și de azi-noapte echipele de la Apele Banat (formate din 35 de angajați) care au acționat alături de cele ale ISU, riscul de inundații de pe râul Bega s-a diminuat.

În acest moment, debitele sunt în scădere, fiind depășite cotele de inundație la stațiile hidrometrice Balinț și Chizătău, aflându-se în continuare sub cod  hidrologic. Creșteri de debite și niveluri prin propagarea viiturii, cu depășirea cotei de atenție , se înregistrează: pe râul Timiș, la stația hidrometrică Grăniceri, pe râul Bârzava, la stația hidrometrică Partoș“, arată Apele Banat.

3.000 de saci cu nisip folosiți în comuna Dumbrava pentru consolidarea digului râului Bega

Pentru consolidarea digului de pe malul stâng al râului Bega din aval de pod (localitatea Răchita), colegii noștri de la Apele Române Banat – Formația Făget au pus la dispoziția Comitetului Local pentru Situații de Urgență Dumbrava 3.000 de saci cu nisip. În satul Bodo (comuna Balinț), echipele noastre alături de forțele ISU acționează și la această oră pentru stabilizarea situației. Menționăm faptul că zona Făget-Balinț este inclusă în zonele cu risc hidrologic cu probabilitate de 10% (conform platformei www.inundatii.ro- Inundatii.ro, dezvoltată în cadrul proiectului RO-FLOODS de Ministerul Mediului – România și Apele Române, cu sprijinul World Bank Romania). Aceasta înseamnă faptul că zonele respective sunt predispuse la producerea unor pagube mari în condițiile unor inundații de amploare mică“, mai arată ABA Banat.  

Recomandările noastre

Cele mai citite articole