Șoferii autovehiculelor de mare tonaj, amendați de polițiștii locali pentru că nu respectă legea

Polițiștii locali au avut acțiuni, în ultima perioadă, și pentru luarea măsurilor legale în cazul autovehiculelor de mare tonaj care circulă sau staționează în zone în care acest lucru este interzis.

De asemenea, agenții de la locală au primit sesizări de la cetățeni care reclamă faptul că astfel de autovehicule se deplasează pe străzi precum Azaleelor, în apropierea căreia se afla și un șantier, dar și pe Musicescu, Calea Șagului și altele. Numai în prima locație semnalată au fost date patru sancțiuni conducătorilor auto care circulau pe străzile Petuniei și Magnoliei. Alți doi șoferi aflați la volanul unor autovehicule de mare tonaj au fost sancționați după ce au fost depistați deplasându-se pe Calea Bogdăneștilor și pe strada Hector.

„De la începutul acestui an, polițiștii locali au aplicat 156 sancțiuni contravenționale conducătorilor auto care nu au respectat prevederile OUG 195/2002, prin care se interzice circulaţia autovehiculelor cu mase sau gabarite depăşite pe sectoarele de drum unde sunt instalate indicatoare de interzicere, restricţie sau limitare a accesului acestora, dacă vehiculul sau ansamblul de vehicule atinge ori depăşeşte lăţimea, înălţimea, lungimea sau masele pe axe ori masa totală maximă admisă, dar și celor care nu au respectat prevederile HCL 485/2006 privind circulaţia autovehiculelor destinate transportului de mărfuri şi a utilajelor cu masa totală maximă autorizată mai mare de 5 tone în Timişoara și HCL 486/2006 privind parcarea vehiculelor grele pe teritoriul Municipiului. Sancțiunile pentru astfel de fapte se încadrează între 1305 și 2900 lei”, transmite Poliția Locală Timișoara.

Astfel de situații au mai fost întâlnite și în zone precum Musicescu, Antenei, Circumvalațiunii, Republicii etc.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole