Peste 9.000 de amenzi aplicate de polițiști în perioada ianuarie – iulie pe Autostrada A1 Deva – Nădlac – numărul accidentelor a scăzut – cinci persoane decedate

Polițiștii Biroului Autostrăzi – Autostrada A1 Deva – Nădlac au desfășurat, în primele luni ale acestui an, ample acțiuni pentru creșterea gradului de siguranță rutieră și combaterea încălcării normelor rutiere pe acest sector de drum.

Astfel că, în perioada ianuarie – iulie, polițiștii de la autostrăzi au aplicat în total 9117 contravenții, dintre care 2214 amenzi contravenționale au fost date cetățenilor străini.

În urma abaterilor constatate, polițiștii au reținut 532 de permise de conducere și retrase 208 certificate de înmatriculare cetățenilor români. De asemenea, au fost reținute 339 de permise de conducere și retrase 23 certificate de înmatriculare persoanelor străine.

Ca urmare a acțiunilor întreprinse de polițiști, numărul accidentelor rutiere a scăzut, astfel până în prezent, au avut loc 24 de accidente rutiere, cu 13 mai puțin față de aceeași perioadă a anului trecut. În urma accidentelor, au rezultat 5 persoane decedate (-6), 2 rănite grav (-4) și 38 rănite ușor (-20)„, transmit polițiștii Biroului Autostrăzi – Autostrada A1 Deva – Nădlac.

În perioada analizată, au fost constatate 31 de infracțiuni la regimul rutier.

Polițiștii vor continua acțiunile pentru a menține trendul descendent și vă recomandă să:

  • respectați limitele de viteză stabilite de lege;
  • păstrați distanța corespunzătoare în mers, față de vehiculele care circulă în față;
  • nu opriți și să nu circulați pe banda de urgență;
  • utilizați sistemul de lumini pentru avarie în situația închiderii unei coloane aflate în staționare sau în mișcare cu viteză redusă, pentru atenționarea celor care se apropie;
  • folosiți luminile de întâlnire;
  • utilizați centurile de siguranță și dispozitivele de retenție pentru copii.
    Accesați secțiunea Infotrafic, pentru documentare cu privire la situația circulației rutiere pe ruta de deplasare aleasă.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole