Timiș: 29 de cetățeni din Siria, Irak și Palestina descoperiți la Orțișoara – erau ascunși într-un TIR din Turcia și aveau ca destinație Olanda

Polițiștii de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Timișoara – I.T.P.F. Timișoara au descoperit ascunși într-un TIR înmatriculat în Turcia, în total, 29 cetățeni din Siria, Irak și unul din Palestina.

În data de 30.10.2023, în jurul orei 05.00, poliţiştii de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Timiş au declanşat o acţiune specifică pe linia combaterii migraţiei ilegale în zona de competenţă. Astfel, colegii noştri au oprit pentru control, pe raza localității Orțișoara, județul Timiș, un automarfar înmatriculat în Turcia, condus de un cetăţean turc care avea ca destinație Olanda. Cu ocazia verificării mijlocului de transport, poliţiştii de frontieră au descoperit ascunși în interiorul compartimentului pentru marfă, 29 de cetăţeni străini. Cu ocazia verificărilor preliminare, polițiștii de frontieră au stabilit că persoanele în cauză sunt cetățeni din Siria, Irak și unul din Palestina, cu vârste cuprinse între 15 şi 40 de ani, majoritatea fiind solicitanţi de azil în România. Totodată şoferul mijlocului de transport a declarat că persoanele s-au urcat în TIR fără cunoştinţa lui“, transmite Poliția de Frontieră Timișoara.

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări, urmând ca la finalizarea acestora să fie dispuse măsurile legale ce se impun.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole