Timișoara: Polițiștii locali continuă să le explice elevilor despre bullying și delicvența juvenilă

Polițiștii locali au continuat  activitățile de prevenire în unitățile de învățământ arondate, în vederea creșterii gradului de siguranță al elevilor și al personalului didactic și prevenirea delicvenței juvenile în incinta și în zonele adiacente unităților de învățământ preuniversitar.

În ultima săptămână, doi polițiști locali și un reprezentant al Biroului Consultanță și Evidență Juridică au explicat elevilor din clasele 0-IV de la Școala Generală nr. 11 de pe str. Războieni, de la clasele V-VIII de la Liceul W. Shakespeare și de la Școala Generală nr. 1 de pe str. Comănești, clasele V-VIII, ce este bullyingul și delicvență juvenilă.

“Reprezentanții Poliției Locale Timișoara au explicat  copiilor care sunt caracteristicile acestui fenomen, tot mai des întâlnit în special la școala, cine poate fi implicat, cum poate fi identificat agresorul, victima și martorii. Copiii au fost sfătuiți să comunice cu părinții, cadrele didactice și cu autoritățile în momentul în care simt că sunt în pericol, pentru a se putea interveni la timp în orice situație neplăcută. Micuții au fost foarte încântați de lecțiile deschise cu polițiștii locali și au spus că doresc astfel de întâlniri cât mai des pentru că sfaturile polițiștilor locali îi ajută în viața. Reamintim că Poliția Locală Timișoara desfășoară periodic astfel de activități de prevenire, pe lângă cele de supraveghere a afluirii și defluirii elevilor de la cursuri, la cele șapte unități de învățământ care funcționează în zece locații din Timișoara“, se arată într-un comunicat de presă.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole