Timișoara: amenzi pentru necomunicarea datelor șoferilor care au oprit sau staționat regulamentar – 188 sancționați anul acesta

Polițiștii locali cu atribuții pe linie rutieră au aplicat, anul acesta, 12.544 de amenzi pentru oprirea, staționarea, accesul interzis cu autovehiculele, dar și pentru alte fapte care îi privesc pe pietoni, bicicliști, autovehicule de mare tonaj. În astfel de cazuri, în ceea ce privește autovehiculele oprite sau staționate neregulamentar, sancțiunile sunt încadrate între 290 și 725 lei, cu puncte penalizare la permis în funcție de faptă, existând și situații în care autovehiculul este ridicat cu sprijinul Timpark.

În acest context, Poliția Locală Timișoara a constatat că există cazuri în care conducătorii auto care opresc sau staționează neregulamentar observă că au primit în parbriz colante electronice prin care li se aduc la cunoștință prevederile legale încălcate, dar nu se prezintă pentru întocmirea procesului verbal. Din acest motiv, după identificarea proprietarului, Poliția Locală trimite invitații pentru a se comunica datele persoanei care a condus autovehiculul în momentul săvârșirii contravenției. Necomunicarea datelor reprezintă tot contravenție, sancționată cu amenzi mult mai mari, între 1305 și 2900 lei pentru persoanele fizice și între 3045 și 14500 lei pentru persoanele juridice„, transmite Poliția Locală Timișoara.

Anul acesta, polițiștii locali au aplicat 188 de astfel de sancțiuni, din care 162 pentru persoanele fizice și 26 pentru persoane juridice.

Poliția Locală Timișoara atrage astfel atenția șoferilor să dea curs invitațiilor primite pentru a nu fi sancționați drastic pentru necomunicarea datelor, fiind de preferat o sancțiune de 290 de lei, cu posibilitatea de a achita jumătate în 15 zile, decât una de 1305 lei.

Facem această precizare ca urmare a informațiilor vehiculate în mediul online, prin care persoane neinformate sau rău-intenționate susțin nelegalitatea sancțiunilor aplicate pentru astfel de fapte de către polițiștii locali”, mai transmite Poliția Locală Timișoara.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole