FOTO. Carambol cu 8 mașini pe autostrada A1 în apropierea localității Nădlac

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că pe autostrada A1 Deva-Nădlac, kilometrul 582, în apropierea localității Nădlac, județul Arad,  s-a produs un accident rutier în care au fost implicate un autoturism și un autocamion.

La scurt timp, în aceeași zonă, s-a produs o tamponare în lanț în care au fost implicate alte 8 autovehicule.

Potrivit informațiilor de la fața locului, o singură persoană a suferit leziuni (posibil răni ușoare), fiind evaluată medical. 

Traficul rutier s-a desfășurat pe banda de urgență și s-a luat măsura devierii circulației pe DN 7G, către Vama Nădlac 1.

Pe autostrada A1 Deva-Nădlac în această dimineață vizibilitatea în trafic a fost redusă din cauza ceții dense sub 100 de metri.

Poliția recomandă conducătorilor auto ca, pe timp de ceaţă, să reducă viteza, să mărească distanţa în mers faţă de vehiculele din față şi să folosească corespunzător luminile. Trebuie sa atragem atentia si pietonilor, bicicliştilor şi căruţaşilor care trebuie să fie conştienţi de faptul că pe timp de ceaţă sunt mai greu vizibili în trafic.

Pe timp de ceaţă, în afară de reducerea vitezei, mărirea distanţei în mers şi folosirea corespunzătoare a luminilor, în ceea ce priveşte autostrăzile trebuie respectate şi alte reguli specifice:

– nu opriţi pe benzile de circulaţie şi pe banda de urgenţă

– în cazul unei pene sau defecţiuni tehnice, porniţi luminile de avarie, echipaţi-vă cu vesta reflectorizantă, scoateţi pasagerii din autovehicul în afara părţii carosabile şi amplasaţi triunghiurile reflectorizante, unul după celălalt, la distanţe mai mari!

Recomandările noastre

Cele mai citite articole