Timiş: 21 de cetăţeni din Nepal, Maroc şi Sri Lanka, prinși după ce au intrat ilegal în România

Poliţiştii de imigrări din cadrul Serviciului pentru Imigrări al Judeţului Timiş au preluat de la structurile Poliţiei de Frontieră, la sfârşitul săptămânii trecute, 21 de cetăţeni străini din Nepal, Maroc şi Sri Lanka, bănuiţi de trecere frauduloasă a frontierei de stat, respectiv tentativă la infracţiunea de trecere frauduloasă a frontierei de stat.

Astfel, poliţiştii de imigrări din Timiş au preluat de la Sectorul Poliţiei de Frontieră Sânnicolau Mare, vineri, 15 bărbaţi cu vârste cuprinse între 21 şi 37 de ani, trei din Nepal şi 12 din Maroc, care au intrat ilegal în România, arată un comunicat al Inspectoratului General pentru Imigrări (IGI) – Serviciul pentru Imigrări Timiș.

În aceeaşi zi, poliţiştii de imigrări au preluat de la Sectorul Poliţiei de Frontieră Lunga şase bărbaţi cu vârste cuprinse între 26 şi 42 de ani, toţi din Sri Lanka.

La momentul depistării, aceştia au solicitat azil, fiind preluaţi în Centrul Regional de Proceduri şi Cazare pentru Solicitanţii de Azil Timişoara, unde vor beneficia de toate drepturile, prevăzute de Legea 122/2006 privind azilul în România.

Foto: arhiva

Recomandările noastre

Cele mai citite articole