Terminal nou pentru plecări externe la Aeroportul Timișoara. Investiția se ridică la peste 35 de milioane de euro. Au fost depuse 6 oferte pentru proiectare și execuție

Dezvoltarea și modernizarea infrastructurii Aeroportului Internațional Timișoara – „Traian Vuia” continuă într-un ritm alert.

Proiectele aflate în derulare vor schimba radical fața aeroportului timișorean pentru următorii 40 de ani.

“S-a încheiat procedura de depunere a ofertelor în vederea proiectării și execuției noului terminal destinat plecărilor externe. Acesta va întregi noile facilități destinate pasagerilor, fapt ce va însemna că Aeroportul Internațional Timișoara va putea oferi servicii calitativ superioare. La această procedură s-au înscris 6 ofertanți, iar valoarea estimată a proiectării și execuției lucrărilor de construire este de 88.997.187 lei (fără TVA). Pasul următor este evaluarea ofertelor, procedură care se va realiza cu sprijinul unei societăți specializate în domeniul reglementat de OUG 1/2018, având rol consultativ de expert cooptat. Terminalul va avea o suprafață construită de 12.000 mp, 6 filtre de securitate, 18 ghișee check-in, 6 porți de scanare automată a documentelor“, se arată într-un comunicat de presă.

Valoarea totală a proiectului este de 37.852.000 € (TVA inclus), iar termenul limită de finalizare a construcției este 31.12.2023. Sursele de finanțare sunt asigurate din fonduri europene nerambursabile prin programul POIM 2014-2020, bugetul de stat și fonduri proprii ale aeroportului.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole