Târguri de adopție a câinilor aflați în adăpostul public din Timișoara

Primăria Timișoara va organiza, în următoarea perioadă, cinci târguri de adopție a câinilor aflați în adăpostul public.

Pentru controlul populației canine fără stăpân și promovarea creșterii responsabile a animalelor de companie, în Timișoara au fost organizate o serie de acțiuni de sterilizare, în urma cărora câinii fără stăpân din adăpostul public au fost sterilizați în proporție de 90%. De asemenea, și pentru câinii care au stăpân, au fost organizate acțiuni de sterilizare gratuită, iar la ultima astfel de acțiune au fost doar 25 de solicitări.

Astfel că, Primăria Timișoara va organiza o campanie de adopție a câinilor fără stăpân, care se află în adăpostul public, desfășurată de municipalitate, societatea care are în concesiune managementul populației canine și câteva asociații de protecție a animalelor. În cadrul campaniei, vor fi organizate cinci târguri de adopții canine în cartierele orașului, în perioada următoare, sub sloganul “Și mie îmi stă bine în lesă! Ia-mă acasă!”.

„În acest context, invităm comunitatea asociațiilor de protecție a animalelor să ni se alăture în acțiunile de promovare a creșterii responsabile a animalelor de companie și a adopției câinilor din adăpostul public”, transmite Primăria Timișoara.

Propunerile, sugestiile, cererile de colaborare, participare și voluntariat pot fi trimise pe toată durata desfășurării campaniei august-octombrie 2021, pe adresa de e-mail: alexandra.pintea@primariatm.ro sau pot fi înregistrate pe site-ul primăriei, www.primariatm.ro. (sesizari/ mediu, parcuri și spații verzi/  animale fără stăpân)- https://www.primariatm.ro/sesizari-si-reclamatii/.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole