Dominic Fritz: construim de la zero o nouă școală – va avea 8 săli de clasă, 12 laboratoare, ateliere și cabinete, o sală multifuncțională și două săli afterschool

Primarul Timișoarei, Dominic Fritz, a declarat că lucrările de construcție și dotare a unei noi clădiri la Liceul Waldorf sunt în grafic.

Obiectivul principal al proiectului îl reprezintă construirea pe terenul situat pe strada Uranus la numărul 14, a unui corp nou de clădire, care să cuprindă un număr suplimentar de săli de clasă și laboratoare cu scopul derulării optime a procesului de învățământ pentru 446 de elevi din ciclurile de învățământ de la nivelul clasei pregătitoare până la clasa a VIII-a.

Potrivit edilului structura de rezistență e finalizată, zidurile sunt aproape gata și au început lucrările la instalații.

În octombrie anul trecut, se nivela terenul la Waldorf. Acum, noua clădire de școală e sus. Copiii vor avea 8 săli de clasă, 12 laboratoare, ateliere și cabinete, o sală multifuncțională, 2 săli afterschool.  Structura de rezistență e finalizată, zidurile sunt aproape gata și au început lucrările la instalații. Construim de la zero o școală. Investiția majoră o realizăm în cea mai mare parte din bugetul local, dar și printr-o co-finanțare europeană. Valoarea totală a proiectului este de aproape 30 de milioane de lei (TVA inclus), din care 14 milioane fonduri europene“, a declarat Dominic Fritz.

Investiția de la Waldorf include atât construcția unei clădiri moderne, cât și dotarea acesteia cu echipamente IT, materiale didactice moderne și materiale specifice pentru documentare, pentru creșterea accesului la informație și crearea bazelor necesare pentru utilizarea noilor tehnologii.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole