Tărăboi în plenul Consiliul Local Timișoara din cauza sistemului de vot: mă declar fericit că sunt consilier local într-o comună din Burkina Faso

Sistemul electronic de vot a dat rateuri astăzi la ședința de plen a Consiliului Local Timișoara, iar consilierii au fost nevoiți să voteze prin viu grai, deoarece ședința s-a desfășurat online.

Problema tehnică invocată a stârnit reacții în rândul aleșilor care au început să se atace reciproc.

Tonul a fost dat de fostul viceprimar liberal Dan Diaconu care a spus că “în primul rând vreau să mă declar fericit că fac parte din Consiliul Local al unei comune din Burkina Faso pentru că am revenit la același stil de a vota și este jenant din punctul meu de vedere“.

A urmat consilierul local PNL, Simion Moșiu, care s-a dezlănțuit.

“De ce nu putem să votăm ca până acum, electronic, digitalizat? E un control al votului? Nu a ieșit bine data trecută și obligăm usereii să iasă bine data asta și pe Raul sau cum? Că data trecută nu a ieșit bine și de data asta văd că votăm ca la grădiniță. Deci ce se întâmplă? Nu digitalizăm nimic sau cum? Deci chiar așa să subapreciați colegii dv. este jenant pentru orașul libertății. Cui, de cine îi e frică că nu votează? De ce se mai țin ședințele că se știe votul? Nici atât nu suntem în stare“, a spus Simion Moșiu.

Totodată, liderul de grup al consilierilor PNL, Adrian Lulciuc a dorit să afle vinovații.

“Cine este responsabil că nu putem să votăm electronic și care sunt consecințele“, a întrebat consilierul liberal, fost pedelist.

I-a răspuns primarul Dominic Fritz, care l-a indicat pe președintele de ședință drept responsabil.

“Este cutuma ca președintele ședinței să transmită întrebările echipei tehnice, am înțeles că asta nu s-a întâmplat, acuma vă rog să aveți îngăduință cu domnul președinte Tabără, că este abia a doua oară de când conduce ședințele de plen și poate nu a știut“, a spus primarul.

Președintele de ședință, viceprimarul Cosmin Tabără, a vrut să pună batista pe țambal, după mai multe schimburi de replici.

“Mie mi-ar fi plăcut să fie această întâlnire fizică, cum am cerut-o și data trecută și cum s-ar impune, dar dacă a fost convocată ca o ședință online, am fost înștiințat în cursul zilei de azi că nu vom putea beneficia de acea platformă de vot de către cei de la tehnic, prin urmare nu depinde de mine. Nu mi s-au cerut întrebările, așa cum nu mi s-a cerut nici la prima ședință, deci nu acesta este motivul, dar haideți să mergem mai departe“, a spus Cosmin Tabără.

Până la urmă toate proiectele aflate pe ordinea de zi au fost votate prin apel nominal verbal, iar întreaga ședință de plen a durat aproape două ore și jumătate.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole