Spectacol de lumini în Parcul Botanic – timișorenii se pot bucura de acest parc și pe timpul nopții

Iluminatul public din Parcul Botanic a fost pornit pentru prima dată.

Proiectul de instalare a unui sistem de iluminat inteligent, finanțat din fonduri europene nerambursabile, a fost finalizat, urmând a fi recepționat de Primăria Timișoara. 

Șantierul a început efectiv la finele lunii august a acestui an, după ce, împreună cu specialiștii din primărie, am făcut mai multe modificări ale proiectului astfel încât acesta să nu afecteze flora acestui parc superb al Timișoarei. Inițial, unii dintre stâlpi ar fi trebuit construiți foarte aproape de arbori. De asemenea, iluminatul inteligent, reglabil, ne permite să protejăm copacii existenți, pentru că și lumina prea puternică îi poate afecta. Două dintre alei, cele tranzitate mai des, vor fi iluminate mai intens, iar celelalte vor avea iluminatul diminuat. Constructorul ne-a anunțat, că lucrările au fost finalizate, cu mult înaintea termenului contractual. Va urma o perioadă de verificare și recepție a lucrărilor, iar orice problemă va fi remediată. Timișorenii se pot bucura de acest minunat parc și după apusul soarelui”, a declarat primarul Timișoarei, Dominic Fritz. 

Valoarea totală a contractului a fost de 2.082.413,26 lei fără TVA. Lucrările au fost executate de Elby Energy Projects SRL.

Cu o lună înainte de a deveni Capitală Europeană a Culturii, luminăm unul din simbolurile Timișoarei. La mai bine de trei decenii de când a fost deschis vizitatorilor, Parcul Botanic are în sfârșit, iluminat public. Mai mult de atât, este iluminat public inteligent, iar lucrările au fost făcute cu grijă pentru a proteja flora acestui parc emblematic“, a mai adăugat Dominic Fritz.

Se închide traficul pe Mihai Eminescu

Primăria Timișoara anunță că se închide traficul rutier pe b-dul. Mihai Eminescu, tronsonul cuprins între  b-dul. Revoluției din 1989 și str. Michelangelo pentru asfaltare. „Comisia de circulație de la nivelul…

Recomandările noastre

Cele mai citite articole