Sorin Grindeanu îi construiește lui Marcel Ciolacu autostradă până la Ploiești, să ajungă la ski mai repede – Centura Timișoara Sud rămâne un monument al rușinii  

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a declarat, luni, la predarea amplasamentului pentru începerea lucrărilor pe Lotul 1 (Dumbrava – Mizil) al Autostrăzii Ploieşti – Buzău că această autostradă este „extrem de aşteptată” şi crede că va fi finalizată în termenele pe care constructorii le au asumat prin contract.

„Astăzi s-a semnat ordinul de începere. E un lot de aproximativ 21 de km, un lot care are termen de finalizare 20 de luni. Deci, se intră în perioada de execuţie. (…) Este o autostradă extrem de importantă, aşteptată de către românii din această zonă până la Paşcani şi care, cred eu, cu constructori serioşi care se vor ţine de termenele angajate, va fi finalizată în termenele pe care le au asumat prin contract. Vorbim de PNRR până la Paşcani, iar de la Paşcani în sus – Suceava, Siret vor fi finanţări pe viitorul exerciţiu financiar european, pe POT – Programul Operaţional de Transporturi, astfel încât coloana vertebrală a infrastructurii din Moldova A7 să intre într-un final în faza de execuţie. „, a spus ministrul.

Conform unei informări anterioare a ministrului, lucrările includ 14 poduri şi un pasaj cu lungimea de 550 metri.

„Asocierea de constructori români şi italieni are la dispoziţie 20 de luni pentru finalizarea lucrărilor care includ 14 poduri şi un pasaj cu lungimea de 550 m. Contractul are o valoare de 1,46 de miliarde de lei (fără TVA) şi este finanţat prin PNRR. Autostrada Ploieşti-Buzău este prima secţiune a Autostrăzii care va asigura legătura dintre Muntenia şi Moldova (A7)”, a scris ministrul Transporturilor pe pagina sa de Facebook, în urmă cu circa două săptămâni.

În același timp, conform unei informări a DRDP Timișoara din data de 13 august, lucrările la Centura Timișoara Sud avansează cu un ritm scăzut, practic, șantierul este aproape abandonat, așa cum puteți citi AICI.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole