Dominic Fritz: noul program de salubritate își arată deja roadele – dovezile sunt limpezi

Primarul Dominic Fritz anunță că peste 95 la sută din străzile Timișoarei sunt acoperite cu echipe și mașini de curățenie.

“USR Timiș este în măsură să-i anunțe pe timișoreni că administrația actuală, condusă de Dominic Fritz, se ține serios de cuvânt și demonstrează, cu fiecare zi, că orașul nostru devine tot mai curat. Timișoara mai curată și mai europeană nu este doar un slogan politic sau electoral. Dovezile sunt limpezi : în primele patru luni ale anului au fost colectate aproximativ 2.000 de tone de deșeuri stradale, adică cât s-a strâns în tot anul 2020. Dacă în 2020, se făcea curățenie doar pe 40% din străzile orașului, anul acesta am reușit să extindem suprafața pe care intervine firma de salubrizare la 95% din străzile Timișoarei. Practic, doar acolo unde sunt lucrări la drumuri nu se intervine“, se arată într-o postare pe Facebook a USR Timiș.

Numărul angajaților care lucrează la curățenie aproape s-a dublat comparativ cu 2020.

“Zilnic, 16 utilaje ale companiei de salubrizare intervin pe străzi și numărul celor care lucrează la curățenie aproape s-a dublat comparativ cu 2020, iar acum se lucrează în trei schimburi. Primarul Timișoarei asigură populația orașului că : ,,deși mai sunt multe de făcut, continuăm munca și, evident, nu ne vom mai întoarce la situația din 2020, atunci când am preluat mandatul și contractul neclar și incomplet de salubrizare, după care funcționăm și anul acesta. Acum lucrăm la documentația pentru un contract de salubrizare pentru anul viitor, care să ne asigure servicii mai bune și un oraș mai curat”. Dominic Fritz mai dă o veste bună timișorenilor, care va conta, esențial, în schimbarea în bine a înfățișării generale a orașului de pe malurile Begăi. ,,Subliniez faptul că 500 de coșuri de gunoi vor fi montate pe străzile din Timișoara, în următoarele zile. Au fost deja livrate și se află la operatorul de salubrizare. Sunt din metal, au o capacitate de 50 litri și sunt rezistente la vandalizare. Le vom amplasa în piețe, stații de transport public, pe străzile cu trafic pietonal ridicat și în zonele unde nu sunt suficiente coșuri de gunoi. Este încă un pas pe care îl facem pentru un oraș mai curat. Prin urmare, noul program de salubrizare își arată, deja, roadele!“, mai precizează USR Timiș.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole