Sorin Grindeanu: este exclus ca PSD Timiș să accepte doar candidați ai PNL dacă se va decide să avem candidați comuni – nu vom fi pe post de aplaudaci – PSD Timiș va câștiga alegerile locale, lucrul acesta se va întâmpla

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, prim-vicepreședinte al PSD, a efectuat o vizită vineri pe șantierele din județul Timiș.

Cu această ocazie oficialul guvernamental, membru al PSD Timiș, a declarat că filiala social-democrată nu va accepta să susțină în mod exclusiv candidați ai PNL la alegerile locale în cazul în care PNL și PSD ar decide să susțină candidați comuni.

Știți voi că vor fi și alegeri locale cu europarlamentare? Am fost la această ședință a coaliției ieri după-masă, nu am luat nicio decizie, o să săptămâna viitoare avem o nouă rundă de consultări, am spus și acolo, a fost și dl președinte Simonis de față, îmi păstrez punctul de vedere, dacă nu vom discuta întregul pachet dacă pot să=l numesc așa, venind în fața oamenilor transparent, spunându-le uitați, o sa facem europarlamentarele cu localele, turul doi de la prezidențiale cu parlamentarele, sau orice altceva, eu cred că nu vom avea susținere. Trebuie să venim cât se poate de onest, să spunem oamenilor ce le propunem. Dacă nu ajungem la o concluzie, ne vedem în decembrie. Dar, este exclus ca PSD Timiș să susțină, dacă ar fi posibil sau s-ar întâmpla un asemenea scenariu de candidaturi comune, exclus ca PSD Timiș să fie de acord să doar candidați de la PNL. Este exclus un asemenea scenariu. Posibilitatea de a susține ce dorea dl Nica, candidații PNL,  sunt vise dastea…de….Aici nu suntem la chestiuni ce și le dorește unul și vine și le spune cu voce tare. Eu vă spun ca prim-vicepreședinte că  PSD Timiș este exclus să accepte candidaturi doar din partea PNL dacă se ajunge la scenariu de candidați comuni, dar poate nu ajungem. Cine sunt candidații o să vă anunțe la partid conducerea partidului“, a declarat Sorin Grindeanu.

Ministrul Transporturilor l-a acuzat din nou pe șeful USR, Cătălin Drulă, care este deputat de Timiș, că nu este prezent în județ.

L-ați văzut de Drulă prin Timișoara? Să îmi spuneți și mie când îl vedeți pe Drulă, că e în al optulea an cred, e la al doilea mandat. Să știți că o să îl invit la inaugurarea centurii. L-am invitat și la inaugurarea podului de la Brăila. A fost singurul ministru care nu a venit. E adevărat că meritat nu a venit, pentru că nu a făcut nimic. Restul toți au venit, liberali, PSD-iști, dânsul nu. Probabil că a avut o urmă de bun simț. Dar la Timișoara când vine să îmi spuneți și mie“, a menționat Sorin Grindeanu.

La rândul său, șeful PSD Timiș, Alfred Simonis, a fost ironizat de ministrul Sorin Grindeanu când a spus că informațiile privind candidații PSD Timiș pentru alegerile locale le păstrează pentru o conferință de presă viitoare.

În cel mai scurt timp vom avea candidații. Păstrăm informațiile pentru o conferință de presă la partid“, a spus Alfred Simonis.

Ce informații, că is curios ce informații ai tu? Ia zi…“, a fost replica lui Sorin Grindeanu.

Referitor la o eventuală candidatură a lui Alfred Simonis la sectorul 2 din București, Sorin Grindeanu a intervenit peste șeful PSD Timiș care rădea.

Pot să răspund eu? Dar de ce la sectorul 2 și nu la primăria generală? Domne, vă spun eu ca prim-vicepreședinte. Eu știu și știu bine că Freddy e locuitor al județului Timiș și nici nu are de gând să-și schimbe buletinul. Eu cred așa…că sunt lucruri virate de adversarii politici, unii își fac tot felul de scenarii ca să își facă viața mai ușoară. Dar eu vă anunț așa: PSD Timiș trebuie și va câștiga alegerile locale de anul acesta, fără dubii, da. Lucru acesta se va întâmpla. Nu m-ați auzit să spun lucrul acesta în 2020, fiindcă știam foarte bine în ce stadiu suntem, dar astăzi știu că organizația PSD Timiș este într-o formă foarte bună, gata să câștige alegerile, cu o echipă condusă de Alfred Simonis, cu mulți colegi aici în spate (n.r. senatorii Eugen Dogariu și Sebastian Răducanu, alături de prefectul Mihai Ritivoiu), care sunt pregătiți să-și asume candidaturi, fără nici fel de probleme, iar decizia cea mai bună pentru alegători și ofertele cele mai bune pe care le putem da noi de la PSD Timiș le veți afla în perioada imediat următoare, odată și cu clarificarea calendarului electoral. Dar în niciun caz PSD Timiș, mai reped o dată, atâta timp cât sunt membru, mă puteți da afară, nu va fi pe post de susținător din tribune pentru candidați de la alte partide. Exclus așa ceva. Este exclus să fim aici la PSD Timiș pe post de aplaudaci“, a mai spus Sorin Grindeanu.

În același timp, șeful PSD Timiș, Alfred Simonis, a spus că fostul șef al CJ și PSD Timiș, Călin Dobra va candida la Primăria Lugoj, altă variantă fiind exclusă.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole