Sorin Grindeanu a ajuns “nașul“ metroului din Cluj: am semnat protocolul de colaborare pentru construcția metroului de la Cluj-Napoca şi Floreşti

Specialist în nunți, botezuri, cununii, actualul ministru al Transporturilor, Sorin Grindeanu, își mai trece în palmares încă o ispravă.

Cum PSD Timiș este deja înțesat de cumetrii săi, fiind un fel de PFA, vicepremierul s-a extins și în alte județe. Însă de data acesta este vorba despre un proiect și nu despre persoane fizice.

Așa se face că a anunțat pe Facebook semnarea protocolului de colaborare pentru construcţia metroului Cluj-Napoca – Floreşti. De astăzi practic Sorin Grindeanu poate primi o nouă poreclă: Grindeanu “Subteranu“.

„Am semnat astăzi protocolul de colaborare pentru construcţia metroului de la Cluj-Napoca şi Floreşti. Traseul va avea 21 de km, cu 19 staţii. Din estimările preliminare va transporta până la 164.000 de călători pe zi în anul 2030”, a scris ministrul, posibil Nașu Mare al proiectului, pe pagina sa de Facebook.

El a subliniat că Ministerul Transporturilor va finanţa acest obiectiv prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă, iar valoarea totală estimată este de două miliarde de euro.

Primăriile Cluj-Napoca şi Floreşti se vor ocupa de licitaţia pentru proiectarea şi execuţia acestui proiect, dar şi de implementarea contractului, a precizat ministrul, adăugând că lucrările de bază pentru primele 9 staţii trebuie încheiate până în anul 2026.

La finele anului trecut, MTI a anunţat aprobarea de către Executiv a indicatorilor tehnico-economici pentru Magistrala I de metrou Cluj, valoarea totală a investiţiei (inclusiv TVA) fiind de aproape 10,113 miliarde lei.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole