Timișoara: controale pe transportul public de persoane – s-au dat 31 de amenzi, niciun șofer nu era băut

Poliţiştii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Timiș, au desfăşurat, în această dimineață, în intervalul orar 07:00-09:30, pe drumurile publice din județ, acţiuni pentru verificarea modului în care se efectuează transporturile publice de persoane.

În cadrul acțiunii, poliţiştii au verificat 149 de autovehicule care efectuează transport public de persoane.

Pentru neregulile constatate, au fost aplicate 31 de sancțiuni contravenționale, pentru nerespectarea normelor rutiere.

Acțiunea a vizat verificarea legalității transporturilor rutiere publice de persoane, prin verificarea deţinerii documentelor necesare efectuării transportului public de persoane de către operatorul de transport şi de conducătorul auto, verificarea respectării traseului şi a graficului de circulaţie cu opririle aferente, respectarea capacităţii maxime de încărcare ale autovehiculelor de transport persoane, avându-se în vedere situaţiile în care persoanele sunt transportate în picioare și verificarea valabilității inspecţiei tehnice periodice a autovehiculului„, transmite IPJ Timiș.

Polițiștii au testat cu aparatul etilotest toți conducătorii de autovehicule care efectuează acest gen de transport, nefiind depistați conducători auto sub influența alcoolului.

Polițiștii au reținut un permis de conducere, pentru neoprirea la semnalul regulamentar al polițistului, și au retras cinci certificate de înmatriculare pentru: trei lipsă ITP și două pentru alte defecțiuni tehnice.

Astfel de activități vor continua și în perioada următoare.

Centru de zi și cantină socială, la Giroc

Până la finalul acestei luni, comuna Giroc va avea un centru de zi pentru îngrijirea vârstnicilor. Va fi rezultatul unui proiect implementat prin Programul Operațional Regional 2014 – 2020, în…

Recomandările noastre

Cele mai citite articole