Senatorul USR Timiș, Raoul Trifan: șeful PNL Timiș, Alin Nica, recunoaște că banii se alocă de la prieteni, pentru prieteni. Peneliștii sunt în stare să pedepsească o comunitate

Senatorul USR Timiș, Raoul Trifan, critică extrem de dur o reacție avută de șeful PNL Timiș, Alin Nica, în privința eventualelor plecări de primari din partid. Mai marele liberal spunea recent că primarii nu pleacă de la ciolan.

 „Anghel Saligny va fi gestionat de la secretar de stat PNL, la fel şi CNI-ul de un reprezentant PNL (…) Nu văd niciun motiv ca primarii PNL să plece din partid. Cine e la putere se presupune că are mai multe pârghii să ducă la sfârşit proiectele pentru cetăţeni, cum să pleci de la putere?”, spunea Alin Nica.

“Alin Nica recunoaște public că fondurile din programele de dezvoltare se alocă pe criterii subiective, care au mai degrabă legătură cu apartenența politică a primarilor decât cu oportunitatea proiectelor propuse spre finanțare. Îi mulțumesc domnului Nica pentru candoarea cu care confirmă că ceea ce reclama USR la programul Anghel Saligny este real și că principalul criteriu după care cele 50 de miliarde de lei vor fi alocate este, de fapt, apartenența politică“, susține Raoul Trifan.

Cum poate fi blocată comunitate? Exemplul de la Colterm, când cetățenii au stat în frig trei zile

“Este adevărat că fiecare localitate din România are alocată o sumă minimă prin program, dar aceste sume acoperă doar 22 din cele 50 de miliarde planificate pentru dezvoltare. Restul vor fi alocate, ca de obicei, din pixul ministrului. De la prieteni, pentru prieteni. Și nu e totuna dacă primești banii pentru proiecte în 2021 sau în 2028. Programul se întinde pe 7 ani, deci un oraș ca Timișoara poate fi lăsat intenționat la coada listei. Pentru că, nu-i așa, timișorenii trebuie să fie educați să voteze cum trebuie data viitoare. Dacă nu credeți că peneliștii sunt în stare să pedepsească o comunitate pentru alegerile ei în materie de lideri, gândiți-vă de ce Timișoara, oraș care este un contributor net la bugetul de stat, a trebuit să stea 3 zile fără încălzire când rezolvarea era de la bun început în pixul lui Florin Cîțu. Dacă nu știți de ce a trebuit să fie așa vă propun să-l întrebați pe același Alin Nica. Cine știe, poate ne face o surpriză și îi mai scapă vreun adevăr pe gură“, mai precizează senatorul USR de Timiș.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole