Senatorul PSD Timiș, Sebastian Răducanu: carantina de noapte impusă prin două Hotărâri de Guvern care se bat cap în cap

Senatorul PSD Timiș, Sebastian Răducanu, este de părere că legislația pe baza căreia s-a făcut canatinarea produce haos în desfășurarea normală a activităților economice, deoarece există două Hotărâri de Guvern care se bat cap în cap.

“Bătaia de joc a guvernanților continuă. Guvernul Cîțu impune aplicarea unor restricții dar fără a avea o logică juridică și socială.  În acest moment, noile restricții sunt aplicate în baza HG nr. 932/2021 modificată prin HG nr. 990/2021. Modificarea intervenită creează un vid legislativ atât pentru operatorii economici, cât și pentru cetățeni.

HG nr. 990/2021 stabilește faptul că se permite organizarea de evenimente (nunți și botezuri), cât și funcționarea operatorilor din domeniul HoReCa până la ora 02:00, cu condiția ca operatorii să permită accesul doar persoanelor deținătoare a unui certificat verde, cât timp incidența dintr-o localitate este între 3/1000 de locuitori și 6/1000 de locuitori.

Dar odată cu modificările aduse HG nr. 932/2021 prin HG nr. 990/2021, a rămas nemodificat art. 2 alin.(1) pct. 1 din Anexa 3 la HG nr. 932/2021. Acest articol impune carantina de noapte în weekend la depășirea incidenței de 4/1000 de locuitori. În acest sens, operatorii economici ar trebui să pună lacătul pe ușă la ora 18:00, iar cetățenii să fie acasă până la ora 20:00.

Este de noaptea minții cum putem avea două Hotărâri de Guvern diferite care se bat cap în cap și care induc haos în desfășurarea normală a activităților economice. Nu cred ca este normal ca o astfel de anomalie sa nu fie corectata sau clarificata imediat. Sa lasi oamenii in ceata pana Vineri este o dovada de lipsa totala de interes fata de cetățean!“, spune senatorul PSD Timiș.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole