Șeful PSD Timiș, Alfred Simonis, lansează “OZN-ul sanitar“ – proiecte imaginare din domeniul sănătății ascunse în sertarele de la partid

Șeful PSD Timiș, Alfred Simonis, a anunțat, într-o postare pe Facebook, că 11 unități sanitare din Timiș sunt incluse pe lista obiectivelor selectate pentru finanțare prin PNRR.

Afirmația este egală cu o vorbă în vânt, deoarece nimeni nu știe sau nu a văzut vreun asemenea proiect aflat în derulare, este un fel de “OZN sanitar“.

Însă, pentru a credibiliza susținerea, deoarece să prezinți proiecte imaginare din domeniul sănătății este oarecum ridicol, șeful PSD Timiș a publicat alături de anunțul respectiv și o fotografie în care se află împreună cu directorul Spitalului Județean Timișoara, Dorel Săndesc, o tentativă destul de puerilă și lipsită de orice bază factuală.

Astazi, a fost facuta publica lista spitalelor si centrelor de sanatate care vor primi bani prin Programul National de Redresare si Rezilienta. Spitalul Judetean Timisoara, Municipalul, Spitalul Clinic CF, Institutul de Boli Cardiovasculare, Spitalul de Copii Louis Turcanu, dar si unitatile sanitare din Deta, Faget, Jimbolia, Sannicolau Mare si Gataia, precum si Centrul de la Buzias au depus proiecte pentru finantarea digitalizarii.  Dezvoltarea sistemului informatic este normalitate. Acea normalitate pe care ne-o dorim cu totii si pe care o admiram in spitalele occidentale. Digitalizare inseamna softuri performante, care nu dau erori, inseamna achizitionarea de aplicatii informatice functionale. In final, inseamna un management clinic al fiecarui pacient care intra in unitatea sanitara, o crestere a eficientei operatiunilor medicale, dar si un control mai riguros al medicamentelor administrate, implicit o reducere a costurilor medicale. Cu majoritatea managerilor de spitale am discutat pe aceasta tema si cu totii am fost de acord ca este nevoie de implementarea cat mai rapida a acestei digitalizari, si asta cu atat mai mult cu cat ea permite realizarea unor abordari complexe interdisciplinare, dar si, de exemplu, mentinerea acreditarii spitalelor. Totodata, da posibilitatea instalarii si gestionarii unor programe de siguranta care sa impiedice atacurile cibernetice, asigurand securitatea informatica a datelor medicale.  Vreau sa ii felicit pe managerii spitalelor din Timis pentru obtinerea finantarilor si sa ii asigur de tot sprijinul meu si in continuare, aceasta pentru ca schimbarea in bine a sistemului de sanatate a fost cel mai important obiectiv al meu ca parlamentar“, a scris Alfred Simonis pe Facebook.

Apropierea campaniei electorale ne arătă că politicienii au dus demagogia la un alt nivel, iar acum ne sunt prezentate proiecte pe care nu le-a văzut nimeni, probabil fiind ținute sub lacăt în vreun sertar de la partid.  

Recomandările noastre

Cele mai citite articole