Șeful CJ Timiș, Alin Nica, s-a deplasat până în Germania să se plimbe cu trenul. După 2024 și-ar putea găsi un nou job – impiegat în gările lui Sorin “OUG13“ Grindeanu

Șeful CJ Timiș, Alin “Săteanul“ Nica, pare extrem de preocupat de circulația trenurilor din zona de vest, intrând practic peste domeniul administrat de ministrul Transporturilor, Sorin “OUG13“ Grindeanu.

Preocuparea poate veni de la lipsurile din copilărie, poate dudeșteanul nu a avut trenulețe cu care să se joace când era mic, iar acum ca om mare și cu funcție și mai mare, care îl depășește chiar și atunci când are șuvița în vânt, este dispus că folosească banii publici pe proiecte care nu au nicio legătură cu realitatea cetățeanului.   

Pentru că nu are niciun proiect major propriu în implementare în Timiș, deci nicio bătaie de cap, Alin Săteanul Nica, s-a dus până în Germania să se plimbe cu trenul de hidrogen, așa cum ne informează pe Facebook.

“Unul dintre proiectele majore ale județului nostru este introducerea, împreună cu vecinii din Caraș – Severin, a trenurilor cu hidrogen între Timișoara și Reșița, cât și reabilitarea căii ferate. Astfel, am răspuns pozitiv invitației de a participa la o vizită de studiu, în Hanovra, Germania, axată tocmai pe implementarea cu succes a fondurilor structurale în mobilitatea „verde”, sustenabilă. Am avut parte de o călătorie cu trenul de hidrogen Coradia iLint, în cadrul căreia reprezentanții Alstom și ai companiei regionale de transport din Saxonia Inferioară ne-au prezentat provocările și beneficiile acestui tip de transport. De altfel, compania a fost prima din lume care a folosit un tren de pasageri alimentat cu hidrogen. De asemenea, am vizitat și centrul de testare din Saxonia Inferioară, o infrastructură unică de cercetare pentru dezvoltarea și testarea vehiculelor automate și conectate. Timișul, cu experiența în automotive deja acumulată, are potențialul de a adopta noile tehnologii și a deschide un nou capitol în industria județului nostru“, a scris pe Facebook, Alin de la Dudești, șef al CJ Timiș.

Destul de recent, adică în luna septembrie 2021, Alin “Săteanul“ Nica se lăuda, așa cum puteți citi AICI, că  s-a deplasat la Arad să aștepte trenul în gară și să salute expresul „Conectarea Europei” .

Această preocupare are însă și beneficiile ei, deoarece după 2024, când Alin Nica va merge înapoi pe baltă la Dudești, îi poate crea oportunitatea de reorientare în carieră și să devină impiegat în gările care ar putea fi administrate tot de Sorin “OUG13“ Grindeanu, deci să-i devină un fel de subaltern și oficial.

Ministrul Transporturilor a rămas însă dator față de opinia publică. Ne promitea după numire, în prima sa conferință de presă de la Timișoara, că va supraveghea șantierele cu drone, zi și noapte.

Opinia publică aștepta să vadă cine ar fi putut să fie nou șef Birou Drone din minister. Noroc că nu s-a ținut de cuvânt, altfel am fi văzut vreun pesedist mai amărât din Timiș care nu a prins nimic mai bun alergând noaptea pe câmpurile Olteniei după dronele căzute, informându-l pe Ministru despre locația exactă și recuperând cardul de memorie pentru ca cetățenii să vadă totuși stadiul lucrărilor.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole