Secretarul general al PNL Timiș, Dănuț Groza: PNL-ul este o dezamăgire pentru noi toți, nu a dat niciun beneficiu 

Circul Globus este mic copil pe lângă ce a însemna PNL Timiș în ultimii ani, după fuziunea cu PDL. Totuși, cetățenii au închis ochii la scandalurile puse în scenă ani de zile de către PNL-iști și i-au propulsat în 2020 la șefia județul, iar acum aceeași cetățeni se declară surprinși sau dezamăgiți, înjură peste tot și așteaptă 2024 să scape de ei.

Într-un interviu de acum câțiva ani Crin Antonescu vorbea despre “Albă ca Zăpada“, care s-a dovedit ulterior că a însemnat PDL-izarea PNL sau camuflarea PDL-iștilor în PNL-iști.  

În Timiș fostul PDL a preluat controlul scurt și la obiect încă de la fuziune, așa cum relata pe 13 February 2015.

Componenta istorică a PNL începe să piardă din ce în ce mai mult controlul în judeţul Timiş, după demararea fuziunii cu PDL. După ce fostul PNL a pierdut controlul Biroului Permanent, unde PDL deţine 19 funcţii, iar ”vechii” liberali – 15, acum PNL este pe cale să piardă şi un număr de 25 de preşedinţi ai unor organizaţii locale din Timiş, în favoarea foştilor democrat-liberali. (…) Vechiul PNL a pierdut şi purtătorul de cuvânt.(…) Vechiul PNL pierde preşedinţi de organizaţii locale, deoarece are doar zece primari în judeţul Timiş, fără Nicolae Robu, în timp ce fostul PDL are 24 de primari în judeţ. Ceea ce înseamnă că 24 de preşedinţi ai organizaţiilor locale PNL vor rămâne fără aceste funcţii, se arăta în articolul respectiv“, care merită citit AICI pentru a vedea și personajele care existau în cele două grupări.

După împărțirea scaunelor, nu a durat mult și a început tărăboiul pentru preluarea controlului total de către PDL-iști a fostului PNL Timiș.

Ingenios pentru a distrage atenția publicului a fost folosirea de către PDL-iști ca vârf de lance al revoltei împotriva șefului PNL Timiș, Nicolae Robu, a unei marionete PNL-iste, în persoana fostului primar de la Dudeștii Noi, Alin Nica, și în acest fel s-a creat impresia publică a unei lupte între peneliști, deși în spatele actualului șef al CJ Timiș se aflau primari PDL conduși de către actualul secretar general al PNL Timiș, Dănuț Groza, și de primarul din Deta, Petru Roman, care au și plătit temporar cu funcția politică, așa cum aflăm dintru-un articol al debanat.ro din 01 noiembrie 2017 și din presslart.ro din 05 noiembrie 2017.

Președintele PNL Timiș, Nicolae Robu, a rezolvat, marți seară, problema uneia dintre organizațiile „rebele” din județ. A făcut alegeri la Sânnicolau Mare, unde a devenit președinte Constantin Avram Stănușoiu, fost lider al organizației vechiului PNL. Dănuț Groza, primar și fost președinte al PNL local, spune că Robu a „uitat” să anunțe alegerile“, așa cum puteți citi pe larg AICI.

După mazilirea primarului din Sânnicolau Mare, Dănuţ Groza, din fruntea organizaţiei locale a PNL, a venit rândul unei noi runde de alegeri în teritoriu. Astăzi, liberalii din Dudeştii Noi îşi vor alege un nou preşedinte. Alin Nica, primarul din Dudeștii Noi, nu s-a înscris în cursa pentru filiala liberală, iar postul de șef al acesteia este în acest moment vacant“, se arăta în pressalert, așa cum puteți citi pe larg AICI.

Cu ocazia alegerilor cu cântec de la Sânnicolau Mare, primarul Dănuț Groza, declarat în Tion următoarele:

(…) Robu este supărat că nu i-am aplaudat deciziile care au băgat PNL Timiș în groapă. În loc să reorganizeze filiala el este preocupat să scape de persoanele care își permit să îi spună adevărul. (..) PNL-ul este o dezamăgire pentru noi toți. PNL-ul, de la județ sau de la nivel național, nu a dat niciun beneficiu (…)“, se arăta în articolul care poate fi citit AICI.

Argumentul și faptele folosite de primarul Dănuț Groza “este preocupat să scape de persoanele care își permit să îi spună adevărul“ împotriva lui Nicolae Robu au fost folosite exact la fel de echipa Alin Nica și Dănuț Groza după preluarea puterii în PNL Timiș împotriva adversarilor și cu ocazia alegerilor cu scandal din PNL Timișoara din vara anului trecut, care în Adevărul declara pe data de 6 august 2021 următoarele:

(…) Aceşti 20-30 de oameni care au provocat scandalul sunt practic adevărata moștenire a perioadei PNL Robu. Este fauna care a crescut în jurul fostului primar şi pe care Nicolae Robu a lăsat-o să se organizeze fără să intervină (…)“, spunea Alin Nica în articolul pe care îl găsiți AICI.

Nu este însă singura declarație făcut în acest stil de către membri ai PNL Timiș.

Scandalul prezentat mai sus s-a încheiat așa cum notează viceatimișului.ro pe data de 23 martie 2018 prin împăcarea lui Nicolae Robu cu primarii PDL.

(…) După luni întregi în care s-au războit aruncându-şi cuvinte grele, liderul filialei Timiş, Nicolae Robu, şi primarii Dănuţ Groza din Sânnicolau Mare, Alin Nica din Dudeştii Noi şi Petru Roman din Deta s-au împăcat, (…) A fost o pornire lăuntrică și la colegul Dănuț Groza, care a crescut în ochii mei după deschiderea de care a dat dovadă acuma. De asemenea, au crescut în ochii mei și ceilalți patru primari care au acceptat să fie președinți de organizație”, a explicat Nicolae Robu. se arată în articolul de AICI.

Acum câteva zile, la începutul lunii august 2022, șeful actual al PNL Timiș, Alin Nica, folosea exact același mecanism folosit de Nicolae Robu și spunea referitor la jignirile aduse cu ocazia alegerilor din vara lui 2021, că “nu mai țin minte. Nu țin minte în general cuvintele spuse la mânie și la supărare“.

La vremea respectivă Nicolae Robu îl făcea “mojic“ pe Alin Nica și declara că “nu va avea o viață liniștită, pentru că el știe bine că va avea în curând “o colaborare” strânsă cu DNA, pentru a-și justifica averea fabuloasă“, așa cum puteți citi AICI.

Așadar, acesta este și a fost PNL Timiș, iar votații ca naivii au pus ștampila în 2020 pe sloganul Timișul la nivel european care trebuia pus în practică de personajele de mai sus.

Să trăiți bine“ ar fi spus șeful unora de mai sus la care se închinau ca la icoane.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole