Salvați Copiii a oferit pe timpul verii servicii educaționale micuților din Checea

Timp de 2 luni, peste 150 de copii din patru zone vulnerabile – Breasta, Dolj; Checea, Timiș; Bahna, Neamț si Ciprian Porumbescu, Suceava, au beneficiat de servicii educaționale în cadrul grădinițelor estivale și activităților remediale.

Activitățile au fost organizate în cadrul proiectului “Servicii integrate pentru persoane de etnie romă din comunități vulnerabile”, proiectul finanțat prin Granturile SEE, în cadrul Programului Dezvoltare Locală.

“Copiii din zonele vulnerabile din patru localități din țară descoperă care sunt cifrele, figurile geometrice, animalele, noțiuni generale despre biologie, alimente, precum și alte lucruri practice – cum mâncăm corect sau cum ne spălăm pe mâini. Fericirea se citește pe chipurile prichindeilor de fiecare data când învață ceva nou, iar pe noi nu face decât să ne bucure enorm”, spun cei de la Salvați Copiii.

Conform datelor Asociației, peste 275.000 de copii cu vârsta învățământului obligatoriu nu au parte de carte.

Minibuzele școlare revin de luni pe traseu

Odată cu reluarea cursurilor în școli, Societatea de Transport Public Timișoara scoate minibuzele școlare pe traseu. „Începând de luni, 08.11.2021, odată cu reluarea cursurilor în învăţământul preuniversitar, elevii care studiază…

Recomandările noastre

Cele mai citite articole