O școală din Lugoj a fost dotată cu sistem de iluminat bazat pe tehnologie LED

E.ON Energie România continuă și anul acesta proiectul „Energie în școlile copilăriei”, în cinci școli din aria de activitate.

Printre acesta se află și Școala Gimnazială nr. 2 din Lugoj.

Până la această dată, lucrările de înlocuire a sistemului de iluminat cu unul bazat pe tehnologie LED au fost finalizate la unitate de învățământ din Lugoj.

“Lumina neutră stimulează activitatea mintală, fiind recomandată pentru spațiile educaționale. În același timp, corpurile de iluminat cu tehnologie LED aduc o economie semnificativă de electricitate pentru iluminat, ceea ce înseamnă facturi mai mici la energia electrică pentru beneficiari, precum și o reducere a emisiilor de CO2. Mai mult decât atât, iluminatul cu LED are o durată de viață superioară față de sistemele clasice, între 50.000 și 100.000 de ore de funcționare, precum și o luminozitate calitativă, respectiv 98% din cea naturală“, se arată într-un comunicat al E.ON.

Până în prezent, E.ON a investit 3,8 milioane de euro pentru îmbunătățirea condițiilor de studiu și eficientizarea consumului de energie prin iluminarea sălilor de clasă bazată pe tehnologie LED.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole