Grădinița PP2 din Fratelia trece printr-un proces serios de reparații, pentru de a reduce ”migrația” spre așa-zisele școli bune

Primarul Timișoarei a anunțat zilele trecute că începe reabilitarea termică a Grădiniței PP nr. 6, din zona Crișan, așa cum puteți citi AICI.

Dominic Fritz spune că municipalitatea are în vedere dezvoltarea infrastructurii și în alte cartiere ale orașului, cum este zona Fratelia, cu scopul de a reduce ”migrația” spre așa-zisele școli bune.

“Grădinița PP 2 din Fratelia este un bun exemplu de unitate de învățământ de cartier, sărită ani de zile de la banii pentru modernizare și investiții. Acum, trece printr-un proces serios de reparații care înseamnă schimbarea rețelei electrice în totalitate, înlocuirea ușilor, igienizări, șapă nouă în locul umpluturii vechi, schimbarea pardoselii în cea mai mare parte din grădiniță, reparații la acoperiș. Până la începerea anului școlar, lucrările vor fi finalizate și cei 100 de copii care frecventează această grădiniță vor avea un spațiu curat și frumos la dispoziție. Avem școli și grădinițe de cartier unde singurele intervenții s-au făcut pe banii părinților. Schimbăm acest mod de lucru nefiresc: unitățile de învățământ din cartiere trebuie să le ofere copiilor aceleași condiții ca și cele centrale. Intenția noastră este să creștem atractivitatea școlilor și grădinițelor de cartier, atât pentru părinți, cât și pentru cadrele didactice și în felul ăsta să reducem ”migrația” spre așa-zisele școli bune, care supraîncarcă clasele sau produc aglomerație în trafic, care ar putea fi evitată. Avem în lucru, în diferite stadii – proiectare, licitație sau execuția lucrărilor – reparații și investiții la unitățile de învățământ din cartiere. Pas cu pas, schimbăm în bine lucrurile“, a declarat Dominic Fritz.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole