Laleaua bănățeană, simbol al Clisurii – o floare unică în lume – poate fi văzută pe malul Dunării

Laleaua de Cazane sau laleaua bănășeană, simbol al Clisurii – o floare unică în lume – poate fi văzută zilele acestea pe stânci, doar din barcă, pe o porțiune de câteva sute de metri pe malul Dunării.

“La vecinii sârbi, aceasta nu există, iar pe malul românesc al Dunării, crește în zona Peşterii Veterani, datorită poziției față de soare. Colegii noștri de la Romsilva – Parcul Natural Porțile de Fier observă în jur de 6.000 de exemplare în fiecare an. Florile lalelei bănățene sunt exclusiv de culoare galbenă și fără miros. Planta înflorește la începutul lunii aprilie și poate fi observată înflorită până la începutul lunii mai, dar numai de la bordul ambarcațiunilor de pe Dunăre. Laleaua de Cazane este o specie strict protejată“, trasnmit reprezentanții Parcului Natural Porțile de Fier.

Parcul Natural Porțile de Fier, unul dintre cele 22 de parcuri naționale și naturale administrate de Regia Națională a Pădurilor – Romsilva, este situat în județele Caraș-Severin și Mehedinți, și este unul dintre cele mai spectaculoase parcuri din punct de vedere al biodiversității, al diversității geologice, dar și al vestigiilor istorice.

Studenții UPT se vor întoarce, treptat, în amfiteatre

Conducerea Universității Politehnica Timișoara a primit cu satisfacție anunțul privind ridicarea stării de alertă impusă până acum de pandemia de Covid-19 și, în consecință, posibilitatea revenirii studenților în amfiteatre. De…

Recomandările noastre

Cele mai citite articole