S-a semnat contractul de finanțare pentru construirea terminalului plecări externe al aeroportului Timișoara. Lucrările vor începe, teoretic, anul viitor

Reprezentanții Aeroportului Internațional Timișoara „Traian Vuia” și cei ai Ministerului Transporturilor au semnat la finalul lui iulie, contractul de finanțare pentru demararea proiectului de investiții „Terminal Plecări Curse Externe”. Teoretic, lucrările de construire ar trebui să demareze la începutul anului viitor, însă totul depinde de finalizarea licitației pentru desemnarea constructorului.

Obiectivul general al proiectului este dezvoltarea infrastructurii de transport a Aeroportul Internațional Timișoara „Traian Vuia”  prin construirea unui nou terminal care va acomoda în condiții funcționale procesarea fluxurilor de pasageri și bagaje aferente plecărilor curselor externe la un nivel optim al serviciilor astfel încât să fie create premisele infrastructurale pentru o creștere a traficului de pasageri până la 3 milioane pax per an.

Terminalul va avea o suprafață desfășurată de 12.000 mp, un sistem complet de control de securitate pentru pasageri și bagaje, 7 lifturi de persoane și bagaje, 18 ghișee check-in, 6 posturi poliție de frontieră, 6 porți automate de scanare documente.

Valoarea totală a contractului de finanțare este de 184,454 mil lei, din care 93,60 mil lei sunt fonduri europene nerambursabile, 16,520 mil lei sunt asigurate prin bugetul de stat, iar suma de 74,33 mil lei se asigură din fonduri proprii.

Lucrările de construire vor demara la începutul anului viitor, după finalizarea procedurii de achiziție care va desemna câștigătorul serviciilor de proiectare și de execuție a lucrărilor de construire. Achiziția dotărilor și a altor elemente destinate bunei funcționări a terminalului se vor realiza prin achiziții sectoriale independente. Finalizarea proiectului de investiții este estimată la 31.12.2023.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole