România: o femeie şi-a aruncat de la balcon copiii în vârstă de 2 și 3 ani – “nu am vrut să le fac nimic“, susține femeia care pune gestul pe seama soțului deoarece se simțea “luată de fraieră“

O femeie, aflată la etajul 1 al unui hotel din Botoşani, şi-a aruncat copiii, cu vârstele de 2, respectiv 3 ani, de la balcon, ameninţând că se va sinucide.

Copilul de 2 ani a decedat la spital, iar cel mare a fost transferat în comă la Iaşi.

După ce a fost salvată de pompieri, femeia a susţinut că nu a vrut să le facă nimic rău copiilor. Ea îi trimisese soţului un mesaj la finalul căruia i-a spus ”Adio”.

La data de 20.08.2023, IPJ Botoşani a fost sesizat cu privire la faptul că o femeie, aflată la etajul 1 al unui hotel, şi-a aruncat copiii, cu vârstele de 2, respectiv 3 ani, de la balcon, şi ameninţă că se va sinucide”, conform anchetatorilor.

La faţa locului s-a deplasat un negociator, care a purtat discuţii cu femeiam aceasta fiind  coborâtă în siguranţă si transportată la spital, sub supravegherea poliţiştilor,, pentru investigaţii medicale.

Conform IPJ Botoşani, după aproximativ două ore de discuţii, „s-a reuşit, prin distragerea atenţiei, imobilizarea femeii, de către pompierii care au avut acces de pe geamul camerei hotelului, în locul în care se afla aceasta” .

A fost o intervenţie la care a trebuit să aşteptăm un moment prielnic pentru a interveni. Împreună cu colegii mei am stabilit un binom de salvare. Am fost tot timpul asigurat şi, la semnalul inspectorului şef am intervenit şi am reuşit să prind persoana. Am deschis uşa, am îndepărtat tot mobilierul din cameră şi am aşteptat momentul prielnic pentru a interveni. Exista şi pericolul să se arunce. Eu am intervenit cât de repede am putut„, a declarat pompierul Ionuţ Honciuc.

Într-un mesaj transmis soţului său, femeia îl acuza pe acesta că a determinat-o să facă ceea ce nu voia să facă,

Sper să fii fericit acum că ai scăpat de noi”, a scris ea, conform unor surse apropiate anchetei.

De asemenea, îşi exprima regretul că s-au căsătorit şi afirma vă voia să ”scape” de acasă.

Ea mai afirma că cel mai rău îi pare pentru copii,  ”căci ei nu au nicio vină”, dar nu ii poate lăsa ”aşa, ai nimănui”, pentru că ”nimeni nu o să îi iubeascã”.

Sper sa fii fericit farã noi, adio”, i-a scris femeia soţului, adăugând că ea a încercat sa facă totul pentru familie  – soţ, mamă, tată, etc etc şi că a fost ”luată de fraieră”.

 Monitorul de Botoşani relatează că băieţelul în vârstă de 3 ani este în comă profundă, fiind transferat la Iaşi.

Conform aceleiaşi surse, femeia este originară din Albeşti şi ar fi venit în Botoşani împreună cu copiii, pentru a-i duce pe cei mici să se joace în parc.

Femeia a mers la un hotel, spunând că nu a reuşit să mai prindă autobuzul pentru a se întoarce acasă, iar personalul hotelului a cazat-o într-o cameră de la etajul 1, deşi a susţinut că nu are asupra sa niciun document de identitate.

Cel care a alertat autorităţile a fost paznicul hotelului, care a auzit zgomot şi, când a ieşit din clădire, a văzut copiii căzuţi pe asfalt.

După ce a fost salvată de pompieri, femeia afirma ”Nu am vrut să le fac nimic. Nu am vrut să le fac aşa ceva!”.

Negociatorul Ovidiu Apostoae, din cadrul IPJ Botoşani, a relatat pentru Monitorul de Botoşani că femeia era foarte agitată şi spunea că îi pare foarte rău pentru ce a făcut, că nu vrea să meargă la puşcărie şi că nu vrea să creadă lumea că e nebună.

Soţul femeii a afirmat că el se afla la Bucureşti şi că aceasta i-a trimis un mesaj ”urât” la finalul căruia i-a spus ”Adio”.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole