ISU Timiș face câteva recomandări pentru prevenirea incendiilor de Sărbătorile Pascale. De asemenea, în această perioadă pompierii au făcut câteva verificări și vin cu o serie de sfaturi.
ISU Timiș a verificat, în ultimele zile, unitățile de cult, mall-urile, hipermarketurile și marile magazine, unde se preconizează a se înregistra o afluență mare de persoane. Pe timpul acestor controale, au fost instruite persoanele care au atribuții pe linia apărării împotriva incendiilor din cadrul obiectivelor de cult și spațiilor comerciale și s-a verificat modul în care sunt exploatate instalațiile electrice și căile de evacuare.
„O altă măsură preventivă este de a informa populația cu privire la recomandările pe care trebuie să le urmărească și să le respecte pe perioada acestor sărbători. În acest sens, s-au transmis către toate primăriile, recomandări adresate populației pentru prevenirea incendiilor, premergător și pe timpul sărbătorilor, în vederea afișării acestora la punctele de informare preventivă și pentru angrenarea Serviciilor Voluntare pentru Situații de Urgență din cadrul primăriilor în diseminarea acestora”, transmite ISU Timiș.
Pe timpul Sărbătorilor Pascale, la datorie vor fi 120 de pompieri militari cu 21 de autospeciale de stingere cu apă și spumă, 6 autospeciale de primă intervenție și comandă, 3 autospeciale de lucru și salvare la înălțime, 5 autospeciale de descarcerare și 16 autosanitare SMURD se vor afla zilnic în serviciu operativ.
De asemenea, în noaptea de Înviere, pompierii vor asigura măsurile de prevenire și intervenție în cazul producerii unui incendiu, dar și acordarea asistenței medicale de urgență în apropierea lăcașelor de cult unde se va înregistra un număr mare de credincioși care vor participa la slujbele religioase.
Pentru prevenirea unor evenimente care pot umbri aceste sfinte sărbători, se recomandă:
- să manifeste prudență cu lumânările și candelele aprinse, în timpul derulării slujbelor religioase, pentru a preveni aprinderea hainelor, părului sau a altor obiecte din apropiere;
- să evite deplasarea cu lumânări aprinse în autovehicule;
- să mențină libere căile de evacuare din biserică și să nu forțeze accesul în interior dacă a fost depășită capacitatea construcției;
- să parcheze mașinile în vecinătatea lăcașurilor de cult astfel încât să nu blocheze accesul autospecialelor de pompieri.