Timișoara: Spitalul Militar a fost evacuat de urgență într-o simulare a unui incendiu

Astăzi, 22 februarie, Spitalul Clinic Militar de Urgență “Dr. Victor Popescu” Timișoara în cooperare cu Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Banat” al județului Timiș au desfășurat un amplu exercițiu de alarmare și intervenție la incendiu cu forțe și mijloace în teren.

“În cadrul exercițiului s-a simulat stingerea unui incendiu și evacuarea pacienților din cadrul secției Ortopedie și Traumatologie. Exercițiul a avut ca scop antrenarea și perfecționarea deprinderilor asupra modului de acțiune în caz de incendiu pentru întregul personalul participant la exercițiu. Scenariul exercițiului a presupus intervenția forțelor și mijloacelor proprii de apărare împotriva incendiilor și intervenția detașamentelor Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Banat”, urmărind îndeplinirea obiectivelor de instruire: respectarea timpilor de anunțare, punerea în funcțiune a mijloacelor de stins incendiu din dotare, limitarea extinderii incendiului, evacuarea persoanelor (atât pe căile de evacuare, cât și cu autospeciala de intervenție și salvare la înălțime), acordarea primului ajutor persoanelor rănite, verificarea viabilității căilor de acces“, se arată într-un comunicat de presă.

La exercițiul de astăzi, în sprijinul formațiunii proprii de intervenție la incendiu, I.S.U. Banat a acționat cu trei autospeciale de stingere cu apă și spumă, două autoscări mecanice de lucru la înălțime, o autospecială pentru Transport Personal și Victime Multiple și o echipă canină.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole