Razie în zona festivalului Vest Fest. Polițiștii au prins un șofer beat și altul drogat. S-au dat și 29 de amenzi pentru nerespectarea prevederilor rutiere

Polițiștii rutieri și cei din cadrul celor cinci secții urbane din Timișoara, au desfășurat o acțiune vineri, 10 iunie, în intervalul orar 18:00-02:00, în zona festivalului Vest Fest, pentru creșterea gradului de disciplină rutieră, fiind executate măsuri specifice în vederea prevenirii activităților infracționale, precum și creșterii vizibilității elementului polițienesc în mediul stradal.

Polițiștii au controlat 526 de autovehicule și au legitimat 604 persoane. De asemenea, au fost efectuate 201 testări cu aparatul etilotest și 13 cu aparatul drugtest.

În urma activităților efectuate au fost aplicate 29 de sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea prevederilor rutiere și au constatat două infracțiuni, una pentru conducerea sub influența alcoolului și una pentru conducere sub influența substanțelor psihoactive.

Totodată, au fost reținute șase permise de conducere și au fost retrase cinci certificate de înmatriculare.

Pe Calea Torontalului din Timișoara a fost depistat un șofer ce se afla sub influența substanțelor interzise (amphetamine). S-a întocmit dosar penal.

De asemenea, tot pe Calea Torontalului din Timișoara, a fost depistat un alt șofer, care circula sub influența băuturilor alcoolice, având 0,63 mg/l alcool pur în aerul expirat. S-a întocmit dosar penal.

În acest weekend, polițiștii rutieri se vor afla pe străzile din județ în vederea prevenirii și combaterii abaterilor rutiere.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole