Punem lumea în mișcare – campanie pentru încurajarea donării de sânge la Timișoara

Centrul Regional de Transfuzie Sanguină Timișoara a dat startul campaniei „Punem lumea în mișcare”. Aceasta a început luni, 13 februarie, și se va desfășura până în 12 martie.

Dorim să stârnim un val de empatie și solidaritate în rândul comunității din județul Timiș. Avem nevoie unii de alții pentru a proteja darul cel mai de preț: viața. Voi veniți în număr cât mai mare să donați sânge, iar echipa Centrului Regional de Transfuzie Sanguină Timișoara se ocupă de asigurarea condițiilor optime, așa încât totul să decurgă lin, iar vizita voastră să nu dureze mai mult de o oră și jumătate”, transmite Centrul Regional de Transfuzie Sanguină Timișoara.

Persoanele care doresc să doneze sânge trebuie să știe că trebuie să aibă vârsta cuprinsă între 18 și 60 ani, greutate peste 50 kilograme, puls regulat, 60 – 100 bătăi/minut, tensiune arterială sistolică între 100 și 180 mmHg.

Pot dona sânge și persoanele care nu au suferit în ultimele șase luni intervenții chirurgicale, iar femeile să nu fie însărcinate, în perioada de lăuzie sau în cea menstruală. De asemenea, nu trebuie consumate grăsimi sau băuturi alcoolice cu cel puțin 48 de ore înaintea donării și să nu vă aflați sub tratament pentru afecțiuni precum hipertensiune, boli de inimă, boli renale, boli psihice, boli hepatice sau boli endocrine.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole