PSD Timiș atacă alegerile locale din 2024 în “pielea goală“. Filiala va fi din nou sacrificată de Sorin Grindeanu?

Mediul politic din Timișoara a fost extrem de perturbat de anunțul intempestiv privind comasarea alegerilor locale cu cele europarlamentare.

Practic, s-a dat alarma. Ca la bombardament. Și în fiecare partid membrii au început să alerge prin curte ca niște “bezmetici“ căutând parașuta de salvare stingând în gura mare: “aoleu, aoleu, care o să fie postul meu?“

O vorba însă spune că: “cum îți așterni, așa dormi“.

Ei bine, PSD-iștii din Timiș au dormit destul de bine în ultimii ani, mergeți în parcarea partidului “să dați o geană“ la mașinile din curte sau uitați-vă pe pozele cluburilor din oraș. Au dansat și au chefuit, destul de ciudat având în vedere dezastrul electoral pe care și l-au autoprovocat în 2020. Au prins însă guvernarea care a însemnat niște posturi în județ, mari sau mici, nici nu mai contează acum. Dar, cu “banii“ au făcut ce ar face orice locuitor din Vaslui, au mers cu ei la birt, iar acum cade casa pe ei. Nu au construit nimic.

De ce mă refer în special la PSD Timiș?

Pentru că de bine de rău, PNL Timiș atacă alegerile cu șef la județ și majoritatea primarilor, în special cei de orașe și din zona periurbană, iar USR atacă alegerile cu primar la Timișoara și cu cel mai mare număr de consilieri locali.

Așadar, din start PSD Timiș atacă alegerile de pe stradă, de pe trotuar, fără nicio funcție relevantă la nivel local sau județean, deoarece funcțiile de prefect și subprefect sunt de Cartoon Network, de adormit copii seara.

În context trebuie reamintit secretarului general al PSD, Paul Stănescu, că Timișul nu este Oltul. Deci, funcțiile de șef al Camerei Deputaților sau ministru nu reprezintă nimic în fața electoratului din Timiș, ele doar te obligă, nu sunt de paradă, lumea nu tresare când aude de președintele Camerei Deputaților sau vede SPP-iștii după el, e doar o imagine de neam prost.

Dacă alegerile locale vor fi până la urmă comasate cu cele europarlamentare, atunci listele de candidați trebuie depuse la Autoritatea Electorală Permanentă undeva în jurul datei de 15/20 aprilie.

Deci, mai sunt puțin peste 60 de zile până atunci.

Așadar, PSD Timiș, deși, repet, mai sunt doar vreo 60 de zile până la depunerea candidaturilor, se află în următoarea situație:

– conflict deschis între Alfred Simonis și Sorin Grindeanu și oamenii pe care urmează să îi susțină. Sorin Grindeanu nu a ținut o conferință de presă al sediul PSD Timiș de când PSD a intrat la guvernare;

– PSD Timiș nu are candidat desemnat și niciunul care să conteze la Primăria Timișoara;

– PSD Timiș nu are candidat desemnat și niciunul care să conteze la Consiliul Județean;

– PSD Timiș nu are candidați desemnați și care să conteze în zona periurbană: la Ghiroda, unde este știut blatul dintre PSD și primarul Ionuț Stănușoiu de la PNL; la Moșnița Nouă, unde “Bilă“, fratele lui Alfred Simonis, singur nu are nicio șansă să câștige; la Giarmata, la Săcălaz, nu mai amintim episodul Nicu Viorel, la Sânandrei, iar la Dumbrăvița cei din PSD Timiș au dinamitat cu “Alina Lor“ organizația și nu au nicio șansă de a câștiga;

– PSD Timiș nu are candidat desemnat la Lugoj, iar pe Călin Dobra l-au izolat la București de teamă să nu revină cumva în prim-plan.

– PSD Timiș nu are candidați desemnați în restul orașelor și nicio șansă să-i bată pe actuali primari PNL.

– PSD Timiș nu are practic nicio șansă de a colecta suficiente voturi pe Timișoara, cu un președinte șters și absent, pentru a conta la Consiliul Județean.

– PSD Timiș se pregătește se pare să-l înregimenteze pe Alin Popoviciu, pe care în trecut l-au transformat în “Diavol“.

– transferuri de primari care nu mai devin oficiale;

Dar, cine a adus filiala într-o asemenea situație?

La prima vedere răspunsul este simplu: formal, răspunzător este șeful organizației, Alfred Simonis, deoarece tot în context trebuie amintit că Alfred Simonis a fost șeful organizației când PSD Timiș a pierdut alegerile locale din 2020 pe toate fronturile: Primăria Timișoara, Consiliul Județean, Primăria Lugoj și mai multe primării periurbane.

Dar, este doar Alfred Simonis vinovat?

Din toate datele reiese că nu, deoarece principalul vinovat este Sorin Grindeanu, “Atotștiutorul“, “Unicul“, “Ayatollahul“, “Liderul“.

Un “lider“ care însă nu și-a asumat niciodată eșecul. El este cel care arată de pe tron degetul în sus sau în jos, este cel care oferă drept de viață și de moarte în PSD Timiș, pentru că în acest partid moartea politică se oferă ca un serviciu, ca o îngăduință. Un “lider“ care nu și-a asumat nici astăzi că după ce a fost “sluga“ lui Dragnea s-a întors împotriva acestuia, după care a revenit “Știuca“ din undița teleormăneanului, spre furia, stupefacția și dezgustul unei țări întregi. Ce fel de “lider“ e ăsta care își conduce oastea numai la eșec, dar prosperitatea proprie crește.

Dar… de ce este Sorin Grindeanu principalul vinovat?

Pentru că în 2020 și înainte de perioada respectivă, Alfred Simonis a fost doar “ostașul“ lui Sorin Grindeanu, adică era “săgeata“ care punea în practică directivele venite de la “Întâiul Comandant“. Așa s-a ajuns ca PSD să nu beneficieze în 2020 de sprijinul lui Titu Bojin sau Pro România și astfel să intre în alegerile locale fără vreo șansă să poată câștiga.

De cine credeți că ar fi depus de exemplu o alianță PSD cu Pro România? De Alfred Simonis sau de Sorin Grindeanu?

Dar asta e deja istorie și cine ar trebui să o spună tace. La fel cum tace azi și Alfred Simonis.

Revenind la zi să spunem că anturajul imediat al lui Alfred Simonis este format din persoane și personaje care sunt la ordinele lui Sorin Grindeanu. E ca la PNL Timiș, unde Alin Nica este înconjurat de personaje aflate la butonul lui Dănuț Groza.

Credeți că Alfred Simonis decide ceva singur în cadrul filialei fără aprobarea lui Sorin Grindeanu?  Ex…clus.

Nedesemnarea de către PSD Timiș de candidați până acum este o acțiune aproape criminală, voită, săvârșită cu premeditate și intenționată, nu este una întâmplătoare, și are ca scop pierderea alegerilor precum în 2020.

Și atunci, în ciuda funcțiilor, pe cine putem să dăm vina: pe “soldat“ sau pe cel care îi dă ordinele să le execute.

În 2020 toată vina a fost aruncată în spatele lui Călin Dobra și așa Sorin Grindeanu a ieșit “Făt Frumos“, “Salvatorul“, iar Călin Dobra a devenit urât de tot partidul nu numai din cauza propriilor greșeli.

Probabil că urmează ca “Demonul“ în 2024, vinovatul pentru dezastru, să fie Alfred Simonis, iar Sorin Grindeanu va fi iarăși “Făt Frumos“.

PSD-iștii se amăgesc continuu cu o sintagmă: “știe Sorin mai bine“.

Ei bine, uite unde a dus asta, dar PSD-iștii se uită și nu văd, ascultă și nu înțeleg, citesc și nu pricep, precum niște analfabeți funcționali.

Până când în PSD Timiș nu se pune degetul pe rană și pe autorul rănilor, situația nu se va schimba, iar partidul va mai pierde alegeri pe bandă rulantă și se va mulțimi să fie doar un partid “balama“.

Un partid balama care de frica confruntării cu electoratul, din neputința organizațională, din lista vocilor și personalităților, din lipsa unor acțiuni concrete pentru cetățeni, se poate vedea în umilitoarea situație să ajungă al Timiș după alegerile locale de anul acesta la mâna PNL, care să-i ofere, pentru a supraviețui, niște posturi de vici la Primăria Timișoara și/sau la Consiliul Județean, totul însă în spatele cortinei, într-o virtuală înțelegere total netransparentă și degradantă.

ANALIZĂ. Florin Abraham: anticipăm lansarea candidaților prezidențiali să abia în vara anului 2024 – PNL va trebui să ia decizia dacă va continua ca partid de opoziție din interiorul guvernării sau din afara acesteia – ar putea fi întrunite condițiile unei schimbări de lider, așa cum s-a întâmplat și în 2014

Istoricul și profesorul de Științe politice la SNSPA, dr. Florin Abraham, realizat o analiză a situației politice privind anul 2024, dar și perspectivele post alegeri. Analiza a fost publicată pe…

Recomandările noastre

Cele mai citite articole