Primarul demis al PNL din Lugoj, Claudiu Buciu, despre șeful PNL Timiș, Alin Nica: un lider primitiv – se consideră prea frumos și prea deștept, fiind un mitocan care a terfelit liberalismul local în ultimul hal

Recentele plecări din PNL Timiș a unor primari și viceprimari către PSD Timiș, așa cum puteți citi AICI, nu au rămas fără urmări.

Unul dintre puținii lideri ai PNL care și-au asumat încă din toamna lui 2020, deci imediat după alegerile locale, să fie public o voce critică la adresa noii conduceri a PNL Timiș, a fost primarul Lugojului, Claudiu Buciu, care între timp și-a pierdut mandatul ca urmare a schimbării temporare a domiciliului.  

Plecările din PNL Timiș au determinat reacția virulentă a lui Claudiu Buciu la adresa lui Alin Nica – șeful PNL Timiș și Dănuț Groza- secretarul general, caracterizați ca fiind un binom toxic.

Mai mult, Claudiu Buciu susține într-o postare pe Facebook că Alin Nica este “un lider primitiv“ și “un mitocan“.

Au mers la alt partid, sau au fost împinși pe scări din PNL Timiș? Nimeni nu a plecat de bine din PNL Timis. Dacă-i întrebați pe colegi, majoritatea vor spune că nu au plecat pentru că nu mai sunt liberali, ci doar pentru că actuala conducere a PNL Timiș a desconsiderat comunitățile locale pe care colegii au onoarea să le gestioneze. Nu i-a ademenit nimeni să plece din PNL. Văzând că nu mai au susținerea actualei conduceri a PNL Timiș (un mod de a fi sancționați pentru că n-au stat cu căciula-n mână), se orientează spre formațiuni politice care doresc să-i sprijine în continuare la alegerile locale.  Toți acești colegi au tras semnale de alarmă de câțiva ani. Nu e o surpriză pentru nimeni. E ca și cum cineva își bate nevasta zilnic și se miră că la un moment dat aceasta-l părăsește. Nica se consideră prea frumos, prea deștept, în fapt fiind un mitocan care a terfelit liberalismul local în ultimul hal. Avem de-a face cu un lider primitiv care nu înțelege că orice act de putere se exercită potrivit unei înțelegeri comune și exclusiv în interes public. Colegii trebuie să aibă libertatea să plece. Și această libertate nu poate fi înfrântă de niciun acord politic. Nu e interzis să-ți dai demisia dintr-un partid și să te înscrii apoi în altul.  Oricum, este mult mai grav să-ți fie ignorată comunitatea pe care ai fost ales să o conduci, timp de patru ani, pentru că nu i faci ochi frumoși președintelui filialei județene a partidului“, a precizat Cladiu Buciu.

Primarul demis al PNL din Lugoj mai consideră că rămânerea în funcție a lui Alin Nica va determina noi plecări din partid și face un apel la Nicolae Robu că se implice în debarcarea lui Alin Nica din funcția de șef al PNL Timiș.

Pentru PNL Timiș, realitatea este extrem de sumbră. Dacă PNL Timiș va merge singur, sub Nica, în aceste alegeri, vor mai pleca și alți aleși locali.  PSD Timiș va avea cu siguranță atât un candidat la CJ cât și unul la Primăria Timișoara. Pentru CJ se va da o bătălie a primarilor.  Dl. Robu, fără susținerea unei alianțe PNL/PSD, va avea șanse reduse să-l învingă pe Fritz. Deci: Nica sau Robu?  În județ, se cunoaște cât de apreciat e Nica de primari, după numărul primarilor de la alte partide care l-au urmat… și după numărul celor care au plecat și vor mai pleca. Nica n-a făcut nimic pentru Timiș. Nu are finanțări semnate nici măcar câte are Lugojul. Nu e o pierdere. Dar o regretabilă pierdere ar fi pierderea, din nou, a Timișoarei. La fel ca și în 2020, prin trădarea cui? Tot a lui Nica. Ce alegem?“, a mai menționat Claudiu Buciu.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole