Primarul comunei Sânandrei, liberalul Claudiu Coman, este acuzat de un consilier local că a dat o țeapă de aproape 1 milion de euro comunității

Primarul comunei Sânandrei, Claudiu Coman, este acuzat de consilierul local ALDE, Liviu Gherman, că dat o țeapă de aproape 1 milion de euro comunității.

Acesta susține că actuala conducere a primăriei a propus Consiliului Local un schimb de terenuri total dezavantajos pentru administrația locală.

Beneficiarul schimbului de terenuri ar fi un consătean care este un abonat la banii publici ai primăriei cu care are diverse contracte acordate prin încredințare directă.

“In sedinta ordinara din data de 16.12.2021, Consiliul Local al comunei Sanandrei a aprobat cu limita inferioara prevazuta de lege (10 voturi din totalul celor 15) un schimb de terenuri total dezavantajos pentru comunitate, prin care se cedeaza o suprafata de 23.689 mp respectiv 2 ha si 3689 mp. ( compus din  CF 409666 = 16.400.mp si  CF 409669 =7.289 mp) de pe raza localitatii Sanandrei in schimbul unor suprafete situate cu mult in afara zonei edificabile, in extravilanul comunei. Hotararea de Consiliu Local reprezinta o initiativa a primarului comunei iar beneficiarul este unul dintre abonatii la contractele date cu incredintare directa de catre Primaria Sanandrei, domnul Alin Sima, care a ” achiziționat la radul sau, terenul care face obiectul schimbului de la dl. Moraru George, coincidenta sau nu….!“, susține Liviu Gherman.

Bătaia de joc la adresa locuitorilor

“Tot ceea ce s-a intamplat in aceasta chestiune reprezinta o bataie de joc la adresa voastra, a celor care ati platit si 40 de euro pe un metru de teren edificabil. Pe suprafata aceea se putea face un PUZ de catre Primaria Sanandrei pentru tinerii are doresc sa isi construiasca o locuinta. Sau se putea face acolo un centru social pentru categoriile defavorizate. Intrau usor acolo minim 20 case  noi. Pamantul acela se va vinde tot voua sau copiilor vostri, insa la pretul pietei, de catre un privat. Argumentul suprem conform caruia terenul este declarat “pasune”si acolo nu se poate construi nu sta in picioare. Tot in aceeasi distributie a Consiliului Local, cu 10 voturi sigure (PNL x 8, PSD – Mos Ionut si USR – Gurtler Rodica) Consiliul Local va proceda in viitorul apropiat la o extindere a intravilanului localitatii. Dupa acest pas totul va depinda de o autorizatie de constructie, care se emite direct de primarie, sub semnatura primarului“, mai arată consilierul local.

Țeapa costă cetățenii aproape 1 milion de euro

“Inmultiti 23.689 cu 40, adica numarul de metri patrati cu pretul in euro/mp. Rezulta doar din teren un profit de peste 947.560  euro. Fara sa punem la socoteala si cele aproximativ 20 locuinte care se pot ridica acolo si care vor conferi o noua valoare acelei zone. Pseudolegal, dar total imoral! Teapa data comunitatii chiar de catre diriguitorii ei se situeaza la valoarea de minim 947.560 euro. Iar 20 familii vor trebui sa scoata mult mai multi bani din buzunar pentru a avea parte de un camin pe raza comunei noastre. Artizanii acestui tun imobiliar sunt urmatorii: 1.Minnich Iosif –PNL; 2.Truica Marian – PNL; 3.Hapenciuc Viorel – PNL; 4.Zvunca Gheorghe – PNL; 5.Bodochi Marinel – PNL; 6.Siminescu Tiberius – PNL; 7.Agapciuc Ion – PNL; 8.Prodea Marian – PNL; 9. Mos Ionut Laurentiu – PSD (😊); 10.Gurtler Rodica – USR (😊). Au votat împotriva si au aparat interesele comunitatii: 1.  Nasta Lucian – Partidul Verde; 2.  Chifan Raul – Partidul Verde; 3.  Paun Alexandru  – PSD; 4.  Gherman Liviu  – ALDE. S-a abtinut de la vot dl.Herta Marius. Sincere felicitari presedintelui de sedinta Alex Paun pentru incercarea de a apara dreptul de proprietate al locuitorilor satului Sanandrei asupra unui teren pe care se putea construi multe lucruri, in conformitate cu necesitatile locale immediate. Stimati locuitori ai Sanandreiului, asta ati votat anul trecut! Nu fac decat sa va aduc la cunostinta ce se petrece sub ochii nostrii. Sincere felicitarii consilierilor tineri care promit o schimbare pentru viitorul copiilor nostrii :Nasta Lucian – Partidul Verde, Chifan Raul – Partidul Verde si Paun Alexandru  – PSD, care nu s-au lasat influentati. Eu sunt prea mic si nu pot decat un singur lucru, sa va prezint situatia, decizia este a dumneavoastra dragi locuitorii ai Comunei Sanandrei“, a mai precizat consilierul local din Sânandrei, Liviu Gherman.

Mulți dintre cetățeni din Sânandrei au comentat pe Facebook dezvăluirea consilierului local.

“Aceiasi jmecherie a facuto si Man si a luat toata pasunea dinSanandrei“, a scris PV.

“Tot pășune o fost și la intrare în sat , și du-te sa vezi citi din sat au beneficiat de plături , avocați judecători au construit și după aia au vindut și acuma pling oameni că stă apa in curte din cauza la ploii“, a scris și L.P.

“Alin sima face case normal pt case sa facut schimbul“, a comentat D.S.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole