Timișoara: centrul social al Fundației 89 a fost redeschis de prefectul PSD de Timiș, Mihai Ritivoiu – discurs halucinant în genul “băi săracilor l-am suspendat temporar deși puteam să-l închid 1 an“

Prefectul PSD de Timiș, Mihai Ritivoiu, a anunțat astăzi într-un video live pe Facebook că a redeschis centrul social care găzduiește temporar oameni fără adăpost al Fundației Timișoara 89 condusă de revoluționarul Petru Ilieșu.

Centrul a fost închis temporar luni în urma primului control venit ca urmare a Dictatului de la Buzău, semnat de șeful PSD și premier al României, Marcel Ciolacu, care după scandalul izbucnit la nivel național privind azilele groazei, având în centru membri ai partidului său, a dispus controale în toată țara.

 “Am suspendat activitatea centrului acum trei zile cu foarte mare scandal de presă. Am bucuria să vă anunț că astăzi, de la 17:30, ca urmare a prezenței în teren a echipelor de la AJPIS, de la Protecția Consumatorului și a mea, cele două instituții au reușit să fie de acord ca suspendarea centrului să fie anulată și centrul să primească inclusiv de astăzi persoanele fără adăpost. S-au făcut schimbări importante în această perioadă și mă bucur. Am fost în legătură continuă cu domnul Puiu Ilieșu în ultimele trei zile, i-am spus că la o oră după ce termină venim și inspectăm să vedem dacă se poate da drumul, iar la 8 dimineața ne-a rugat să stăm până după-masă ca să termine și curățenia, ceea ce s-a întâmplat, iar acum lucrurile arată mult mai bine și condițiile sunt cu totul și cu totul altele“, a spus în direct Mihai Ritivoiu.

Prefectul PSD de Timiș a simțit apoi nevoia de a se da în stambă și a trecut la un atac furibund la adresa “unei părți“ a presei care se face probabil vinovată în capul său de bulibășeala provocată luni de incompetența unor membri ai partidului său, puși directori prin diferite insitituții, care ba au închis centrul Fundației 89, ba l-au suspendat temporar, ba erau condiții de groază, ba nu era totul perfect.

Apogeul delirului lui Mihai Ritivoiu a fost atins în momentul în care a insinuat că activitatea centrului Fundației 89 putea fi oprită chiar pentru un an de zile, dar din mărinimia PSD acesta a fost închis doar temporar, sau mai brutal spus: “băi săracilor țineți-vă gura că puteam să-l închid un an, dar uite, ca jupân ce sunt, l-am suspendat doar temporar“. O atitudine sfidătoare și aberantă.  

Aș dori să spun și eu pentru că în ultimele trei zile am fost una dintre cele mai înjurate persoane câteva cuvinte despre spiritul Timișoarei pe car toată lumea l-a invocat și această fundație cred că corespunde acestei idei de spirit al Timișoarei. Dar spiritul Timișoarei înseamnă respectul față de lege, respectul pentru fiecare categorie socială indiferent de categoria ei socială și ține de o atitudine constructivă pe care organele de control trebuie să o aibă în orice situație, o atitudine care să vină în întâmpinarea omului controlat, să țină cont de nevoile acestuia, să îl asculte. Și în acest caz organele de control au dat cele mai bune măsuri posibile, date fiind condițiile de aici, în sensul în care s-a recurs la suspendarea temporară până la remedierea problemelor și nu la închiderea pe 6 luni până la un an cum ar fi putu să fie. Spiritul Timișoarei înseamnă și ca presa preia obiectiv ce se întâmplă cu adevărat și vreau să mulțumesc celei mai mari părți ale presei care a și făcut acest lucru. Spiritul Timișoarei însemnă și să nu ții cont de narative de genul un cub de drojdie expirată și priviți în live condițiile la trei ore după ce a plecat controlul și de fapt erau alte condiții. Spiritul Timișoarei înseamnă și ca Primăria Timișoarei să nu atace Guvernul abuziv și să se victimizeze în condițiile în care nu are dreptate, pentru că în acest caz nu au dreptate. În Timișoara mea, Prefectul nu dă dispoziție unui organ de control nici să închidă, nici să țină deschis un punct de lucru care ce trebuie închis pe ce înseamnă norme și legi. În schimb organele de control sunt deschise și conlucrează cu cel controlat pentru remedierea situației. În același spirit spre ca Primăria Timișoara să invertească mai mult decât suta aia 40 de mii băgată anul trecut în acest centru care deservește un subiect critic și esențial de asistență primară la nivelul municipiului nostru“, a spus prefectul Mihai Ritivoiu live pe pagina sa de Facebook.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole