Primăria Timișoara reamenajează strada Gheorghe Lazăr. Dominic Fritz: facem primele piste de bicicletă care nu sunt simple linii trase pe trotuar

Primarul Timișoarei anunță că municipalitatea lucrează la reamenajarea străzii Gheorghe Lazăr.

Dominic Fritz spune că spațiul va fi distribuit pentru ca toți utilizatorii drumului să se deplaseze în siguranță.

“Strada Gheorghe Lazăr este unul din principalele culoare de mobilitate din Timișoara, care face legătura între centrul orașului și zona periurbană. Aici facem una dintre primele piste de bicicletă care nu sunt simple linii trase pe trotuar, ci relocăm pista complet pe carosabil, cu delimitare necesară și măsuri de siguranță pentru bicicliști.  Pista actuală este improprie, cu suișuri și coborâșuri abrupte care pun în pericol și bicicliștii și pietonii. Introducem și măsuri de siguranță pentru pietoni prin amenajarea de treceri supraînălțate. De asemenea, vom avea două benzi de circulație pe ambele sensuri de mers, nu doar pe sensul de mers spre centru“, spune Dominic Fritz.

Intervențiile asupra tramei stradale

“Pe acest segment au lucrat până acum echipele care țin de investiția Aquatim de modernizare a rețelei de apă-canal și, de săptămâna aceasta, au început să lucreze cei de la SDM.

În cele două randări puteți vedea intervențiile asupra tramei stradale:

1️⃣Trecerile de pietoni care traversează Gheorghe Lazăr vor deveni treceri semaforizate cu refugiu, semafoarele fiind sincronizate pentru a menține fluidizarea traficului

2️⃣Intrările pe străzile secundare vor avea vizibilitatea îmbunătățită și vor avea puncte de așteptare bine delimitate.

3️⃣Trecerile de pietoni pe străzile secundare vor fi supraînățate la nivel cu trotuarul, pentru a permite traversarea în siguranță pentru pietoni și bicicliști.

4️⃣Pista de bicicletă va fi trecută la nivelul carosabilului, cu zonă de protecție și bolarzi.

5️⃣Trotuarul ridicat la baza clădirilor va fi rezervat strict pentru pietoni, oferind mai mult spațiu acestora și funcțiunilor comerciale.

6️⃣Locurile de parcare oblice vor fi înlocuite cu locuri de parcare în paralel, eliberând o bandă de mers pe toată lungimea bulevardului.

7️⃣Porțiunile de stradă, care nu au amenajate locuri de parcare, vor fi introduse în circuitul Timpark, oferind în total 64 de locuri de parcare și 3 locuri de aprovizionare“, a mai precizat primarul.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole