Primăria Timișoara pregătită de prima zăpadă – a fost activat Comandamentul de iarnă – firma Brantner este pregătită să acționeze

Ca în fiecare an, la nivelul municipiului Timișoara a fost activat Comandamentul de iarnă, iar firma care se ocupă de deszăpezire şi combatere a poleiului este pregătită să intervină cu utilaje și material antiderapant, susține municipalitatea într-un comunicat de presă.

Întregul proces de curăţare și transport al zăpezii se va realiza cu prioritate pe principalele artere de circulaţie, pe poduri, în principalele intersecţii şi treceri pietonale, pe traseele mijloacelor de transport în comun şi în alte locuri publice (de ex. Piaţa Victoriei, Piaţa Unirii, Piaţa Traian, Piața Libertății etc.). Firma Brantner este pregătită să acționeze cu  utilaje multifuncționale și echipamente de deszăpezire dotate cu sisteme de monitorizare și localizare. Mai precis, 14 utilaje multifuncționale de capacitate mare, 16 utilaje multifuncționale de capacitate mică, 3 miniîncărcătoare frontale, 2 utilaje cu încărcător frontal, 8 utilaje de transport al zăpezii, 2 autocisterne clorură, 8 autoturisme control și 25 minifreze de zăpadă. De asemenea, firma s-a aprovizionat 100 de tone sare, 10 de tone de clorură de calciu și inhibitor. Aceste cantități vor fi completate în permanență, astfel încât stocul să fie asigurat la un nivel optim pe toată perioada iernii“, arată sursa citată.

Reamintim, în acest context, responsabilitatea ce revine tuturor cetățenilor, instituţiilor publice, firmelor, persoanelor juridice şi asociaţiilor de proprietari de a participa, alături de municipalitate, la îndepărtarea zăpezii şi a gheții de pe trotuarele din faţa imobilelor şi clădirilor în care locuiesc sau îşi desfăşoară activitatea, imediat după ninsoare, precum și la curăţarea rigolelor din faţa caselor sau magazinelor și îndepărtarea zăpezii și a gheții (țurțurilor) de pe acoperişurile imobilelor, de pe burlane sau atenţionarea pietonilor asupra pericolului iminent, prin marcarea corespunzătoare a perimetrului expus. De altfel, neîndeplinirea obligațiilor amintite anterior, atrage răspunderea contravenţională și se sancționează cu amenzi“, mai precizează primăria.

Pentru a sesiza orice probleme legate de serviciile de deszăpezire de pe teritoriul orașului, cetățenii au la dispoziție dispeceratul de serviciu, precum și numere puse la dispoziție de Biroul Salubritate al Primăriei Municipiului Timișoara: 0737.770 520, 0732 770570, 0356 918.

Totodată, timișorenii și persoanele juridice au obligația să îndepărteze zăpada și gheața de pe trotuarele din fața imobilelor și clădirilor în care locuiesc sau își desfășoară activitatea. Orice probleme legate de serviciile de deszăpezire pot fi semnalate la 0356 918 sau la numerele de telefon ale biroului de salubritate: 0737.770.520 și 0732.770.570.  

Recomandările noastre

Cele mai citite articole