Primăria Timișoara începe proiectarea zonei Piața Mocioni – se dorește modernizarea Parcului Doja și Podului Maria

Primăria Timișoara are în derulare achiziția serviciilor de proiectare și asistență tehnică necesare realizării și implementării obiectivului de investiție de regenerare urbană a zonei Piața Mocioni. La termenul limită din această după-amiază a fost înregistrată o ofertă de la Total Business Land SRL.

Proiectul de modernizare a domeniului public din jurul Pieței Alexandru Mocioni, modernizare a Parcului Doja și Podului Maria are ca scop inițierea procesului de regenerare urbană prin creșterea atractivității și calității vieții în Iosefin, unul din cele trei cartiere istorice majore ale Timișoarei.

„Prin tema de proiectare cerem un proiect care să reducă impactul traficului asupra mediului prin diminuarea emisiilor și poluării fonice, să crească atractivitatea pentru pietoni, să genereze conexiunea de infrastructură verde între Piața Mocioni și Canalul Bega și să revigoreze economic această zonă centrală legată strâns de istoria orașului,” declara primarul Dominic Fritz la momentul lansării licitației.

Proiectul va include un sistem de iluminat public modern, care să elimine risipa de energie și poluarea luminoasă, precum și dotări urbane. O cerință principală este asigurarea accesibilității domeniului public pentru toți cetățenii, creșterea siguranței pietonilor și cicliștilor, creșterea aportului de suprafețe umbrite și readucerea în prim plan a caracterului de bulevard urban cu parter comercial și funcțiuni diverse adiacente, spații de întâlnire și repaus.

Principalele obiective sunt durabilitatea investiției prin utilizarea de materiale de calitate, adaptarea la schimbările climatice și respectarea caracterului istoric al zonei de intervenție.

Contractul are ca obiect servicii de proiectare și asistență tehnică în vederea realizării și implementării obiectivului de investiție „Regenerare urbană -Zona Piața Mocioni”.

Valoarea estimată a contractului este de 907.563 lei (fără TVA). Durata este de 48 de luni, în acest termen fiind inclusă și asistența tehnică de pe parcursul execuției.  

Recomandările noastre

Cele mai citite articole